Emma Raducanu schreeuwt het uit: ze staat in de 1/8e finales.

Emma Raducanu stoomt door naar 1/8e finales, tot jolijt van Britse fans in Wimbledon

 vr 5 juli 2024 22:03
Wimbledon
Emma Raducanu (135)
Maria Sakkari (9, 9)
einde
6
set 1
2
6
set 2
3

Emma Raducanu is back. De Britse chouchou heeft zich ten koste van Maria Sakkari, reekshoofd 9, geplaatst voor de 1/8e finales van Wimbledon. De 21-jarige Raducanu werd luid aangemoedigd onder het geslotend dak van Centre Court.

Drie jaar geleden tekende Emma Raducanu voor een grote stunt door eerst als wildcard de 1/8e finales van Wimbledon te bereiken en daarna als kwalificatiespeelster zonder setverlies de US Open op haar naam te schrijven.

 

Daarna was het vooral kommer en kwel voor de nieuwe Britse tennisdarling. Haar carrière leed onder de vele coachwissels en blessures. Als nummer 135 had ze zelfs een wildcard nodig om op Wimbledon te spelen.

 

In de vorige ronde schakelde ze Elise Mertens uit en ook Maria Sakkari, toch de nummer 9 van de wereld, had geen verhaal tegen Raducanu. Met onder meer een prachtige lob kreeg ze iederen op Centre Court op de banken.

 

In de 1/8e finales neemt Raducanu het op tegen de Nieuw-Zeelandse kwalificatiespeelster Lulu Sun (WTA-123) voor een plekje bij de laatste 8.

 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: