Novak Djokovic verbeet de pijn in zijn knie.

ATP klassement

naampunten
1
Jannik Sinner
9570
2
Novak Djokovic
8460
3
Carlos Alcaraz
8130
4
Alexander Zverev
7295
5
Daniil Medvedev
6525
6
Alex De Minaur
4185
7
Hubert Hurkacz
4105
81
Casper Ruud
3925
91
Andrey Rublev
3830
10
Grigor Dimitrov
3770

Novak Djokovic kruipt "dankzij pijnstillers" uit diep dal: "Maar niet zeker of ik kwartfinale speel"

 ma 3 juni 2024 21:49

Wat is de Roland Garros van Novak Djokovic een stevige rollercoaster. De nummer 1 van de wereld speelde al tot 3 uur 's nachts, vandaag stond hij bijna 4 uur op het court met een zeurende knieblessure. Toch worstelde Djokovic zich van een 1-2-achterstand naar felbevochten winst tegen de Argentijn Francisco Cerundolo (ATP 27).

Zware benen na een lange nacht? Dat kent Novak Djokovic niet.

 

Na zijn marathonpartij zette hij meteen de toon tegen de nummer 27 van de wereld, Francisco Cerundolo. De Argentijn kon geen antwoord formuleren op de strakke shots van de Serviër: 6-1.

 

Maar dan begon de motor - of liever: Djokovic zijn knie - te sputteren. De nummer 1 van de wereld had voortdurend een pijnlijke grimas op zijn gezicht. Hij liet haalbare ballen lopen, ook medische time-outs brachten weinig op.

 

Cerundolo zag zijn kans, krikte zijn niveau omhoog en drukte de foutenlast. 5-7 en 3-6 waren zorgelijke scores voor Djokovic, die balanceerde op de rand van de uitschakeling.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Maar Djokovic zou zichzelf niet zijn, mocht hij niet weer een comeback uit zijn mouwen schudden.

 

Hij verbeet de last aan zijn knie, werkte ook in set 4 een break weg. Zijn Argentijnse tegenstander frustreerde zich rot dat hij achter de bal moest hollen. Djokovic kende geen genade en werkte af: 7-5.

 

Plots verscheen er een lach op het gezicht van de Serviër. De variatie en diepte van zijn slagen waren als vanouds. De score op het bord ook: 6-3. Na alweer een rollercoaster is het kwartfinaleticket op zak.

Al zaaide Djokovic achteraf twijfel of hij woensdag ook effectief in actie zal komen: "Ik sukkelde de voorbije weken met een klein knieprobleem - niks groot. Toen gleed ik uit in de tweede set en voelde ik pijn. Ik nam veel pijnstillers en op het einde van de vierde set begonnen die te werken. Maar ik weet niet of ik zal spelen in de kwartfinale, we moeten afwachten."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: