Sander Gillé en Joran Vliegen meppen zich naar 1/8e finales op Roland Garros

 zo 2 juni 2024 13:10
Roland Garros
John Peers (8)
Roman Safiullin
Sander Gillé
Joran Vliegen
einde
4
set 1
6
4
set 2
6

Sander Gillé en Joran Vliegen hebben zich zondag geplaatst voor de 1/8e finales van het dubbelspel op Roland Garros. De Belgen rekenden in de 2e ronde af met een Australisch-Russisch duo.

Sander Gillé en Joran Vliegen mochten zondag om 11 uur meteen aan de bak op Roland Garros. De Belgen, 10e reekshoofd in Parijs, forceerden al in het 1e spelletje een break en gaven die niet meer uit handen in set 1.

 

Het tweede bedrijf was gelijk opgaand tot aan het 10e game. In dat felbevochten spelletje gingen Gillé en Vliegen na 4 breakpunten door de opslag van hun tegenstanders, om de match daarna uit te serveren. Bij het 3e matchpunt was het raak voor de Belgen.

 

In de 1/8e finales nemen Gillé en Vliegen het op tegen de Fin Harri Heliovaara en de Brit Henry Patten. Onze landgenoten hebben in Parijs heel wat punten te verdedigen, want vorig jaar haalden ze er de finale.

Het is een heel tricky 3e ronde, maar we moeten van onze eigen sterkte uitgaan.

Joran Vliegen

"We kregen weer veel steun van de Belgische fans, dat was superleuk", bedankt Sander Gillé de supporters in Parijs. "Het geeft ons extra motivatie."

 

Joran Vliegen: "We mogen heel tevreden zijn met ons spel op gravel dit seizoen. Ik denk dat we mogen dromen hier. Het blijft wel een Grand Slam. Elke ronde is moeilijk, je krijgt hier niks cadeau."

 

Van de tegenstanders in de volgende ronde werd vorige week nog verloren in Lyon. "Dat was verre van onze beste wedstrijd", vindt Gillé. "Ik denk dat we het hier beter kunnen doen, al zal het pittig worden. Maar dat verwacht je ook wel van een 3e ronde."

 

Vliegen: "Het is een heel tricky 3e ronde, maar we moeten van onze eigen sterkte uitgaan en proberen alles zo goed mogelijk uit te voeren."