Alexander Zverev
Alexander Zverev is de nummer vier van de wereld.

ATP klassement

naampunten
1
Jannik Sinner
9570
2
Novak Djokovic
8460
3
Carlos Alcaraz
8130
4
Alexander Zverev
7295
5
Daniil Medvedev
6525
6
Alex De Minaur
4185
7
Hubert Hurkacz
4105
81
Casper Ruud
3925
91
Andrey Rublev
3830
10
Grigor Dimitrov
3770

Alexander Zverev klopt overuren op weg naar kwartfinales Roland Garros

 di 4 juni 2024 11:18

Alexander Zverev (ATP-4) wil met deze Roland Garros zijn eerste Grand Slam-titel binnenhalen. Maar net als in de vorige ronde heeft hij hard moeten zwoegen om door te stoten. In een vijfsetter versloeg de Duitse favoriet om 1.40 uur deze nacht Holger Rune (ATP-13).

Voor het vierde jaar op een rij staat Alexander Zverev in de kwartfinales op Roland Garros. Maar het werd hem tot nu toe niet gemakkelijk gemaakt.


Na een clash in de eerste ronde tegen Rafael Nadal, de 14-voudige winnaar op het Parijse gravel, en een redelijk gemakkelijke overwinning tegen David Goffin, moest Zverev gisterenavond/nacht voor een tweede keer op een rij een vijfsetter spelen.


In de vorige ronde zette hij de Nederlander Tallon Griekspoor opzij in een supertiebreak, dit keer was de Duitser in vijf sets te sterk voor de Deen Holger Rune.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De 21-jarige Deen liep 1-2 uit in sets en kon de kwartfinales al ruiken. 

 

Maar net als tegen Griekspoor gaf Zverev niet zomaar op. De vierde set eindigde in een tiebreak waarin Zverev met 7-2 de sterkste was.

 

De Duitser ging op dat elan verder in de vijfde set en kon al snel een break forceren. Daarna volgde nog een break: Zverev maakte de match af met 6-2.

 

Het is zijn tiende overwinning op een rij, nadat hij het toernooi in Rome al gewonnen had voorafgaand aan Roland Garros.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In de kwartfinale wacht de Australiër Alex De Minaur (ATP-11), die in de vorige ronde de Rus Daniil Medvedev (ATP-5) uitschakelde.