WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
11285
2
Coco Gauff
8173
3
Aryna Sabalenka
7061
4
Elena Rybakina
6376
5
Jasmine Paolini
5373
6
Jessica Pegula
4665
7
Zheng Qinwen
4025
8
Maria Sakkari
3925
9
Danielle Collins
3702
10
Barbora Krejcíková
3573

Herboren Naomi Osaka mist matchpunt, titelverdedigster Iga Swiatek ontsnapt in ware marathonmatch

 wo 29 mei 2024 21:46

Ze heeft er flink voor moeten zweten, maar Iga Swiatek heeft zich voorbij Naomi Osaka geworsteld. De Japanse leek herboren op het gravel van Roland Garros. Bij 5-3 in de derde set kreeg ze zelfs een matchpunt. Dat werkte de nummer 1 van de wereld alsnog weg in een felbevochten match.

Stevig weerwerk. Dat kreeg Iga Swiatek te verduren op Philippe-Chatrier.

 

Al in de eerste set gaf Naomi Osaka - de nummer 134 van de wereld - de titelverdedigster niets cadeau. Na een klein uur tennissen sleepte ze een tiebreak uit de brand. 

 

Daarin toonde Swiatek haar klasse. Een zucht van opluchting volgde na de 7-1 en dus ook 7-6.

 

Maar zuchten zou de Poolse nog doen. Een herboren Osaka - ze nam een tijd afstand van het tennis door angstaanvallen, blessures en een zwangerschap - dwong Swiatek razendsnel op de knieën in set 2.

 

Met 1-6 gaf ze een duidelijk signaal dat het nog lang niet over was.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Over was het bijna voor de titelverdedigster.

 

Osaka liep ook in de derde set 2-5 uit. Een punt later kreeg ze zelfs een matchpunt, maar net dan liet Swiatek zien waarom ze de nummer 1 van de wereld was.

 

Ze veegde de matchbal van de tabellen en zette een straffe remonte in. Swiatek schakelde niet een, maar twee versnellingen hoger. Osaka liep achter de feiten aan en zou geen spel meer winnen: 7-5, game over.

 

Zo ontsnapt de Poolse aan een vroege uitschakeling na een marathonmatch van 3 uur. Osaka verlaat het toernooi na een enorme gemiste kans toch met opgeheven hoofd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.