Ga naar de inhoud

Roland Garros

1R

WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
11695
2
Coco Gauff
7988
3
Aryna Sabalenka
7788
4
Elena Rybakina
5973
5
Jessica Pegula
4625
6
Markéta Vondroušová
4503
7
Jasmine Paolini
4068
8
Zheng Qinwen
4005
9
Maria Sakkari
3980
10
Ons Jabeur
3748

Elise Mertens knokt zich naar tweede ronde: "Op ervaring en dankzij Belgische fans"

 di 28 mei 2024 18:39
Roland Garros
Elise Mertens (32, 25)
Lourdes Carlé (87)
einde
6
set 1
3
710
set 2
68

Elise Mertens heeft zich geplaatst voor de tweede ronde op Roland Garros na een gevecht tegen de Argentijnse Maria Lourdes Carlé, de nummer 82 van de wereld. Na een vlotte eerste set, werd set twee een slijtageslag. Maar Mertens hield stand en verzilverde haar derde matchbal.

Mertens schoot vlot uit de startblokken na regenoponthoud en pakte meteen vier spelletjes op een rij tegen Maria Lourdes Carlé. De Argentijnse speelde pas haar eerste match op de hoofdtabel van een grandslamtoernooi en had wat inlooptijd nodig.

 

Ze kon daarna nog wel twee keer door de opslag van Mertens breken, maar gaf haar opslag daarna ook telkens uit handen. Zo stak Mertens de eerste set op zak met 6-3.

 

Set twee werd dan weer een echt gevecht op het gravel in Parijs. Elise Mertens kreeg veel steun uit de tribunes en dat gaf haar misschien wel de kracht om rustig te blijven toen Maria Lourdes Carlé bij 3-4 een eerste keer op voorsprong kwam in de wedstrijd.

 

Mertens speelde wisselvallig en moest bij 4-5 vier Argentijnse setballen wegwerken. Uiteindelijk sleepte ze er nog een tiebreak uit en ook daarin waren de speelsters aan elkaar gewaagd. Het derde matchpunt was het goeie voor Mertens en dat na 2 uur en 26 minuten op de baan.


De vreugdekreet kwam dan ook van diep bij onze landgenote. Ze weet ook al wie er wacht in de volgende ronde: Petra Martic (WTA-81). 

"Ambiance van Belgische fans heeft me geholpen"

Elise Mertens had op het gravel vooral wat moeilijkheden met de omstandigheden. "In de eerste set was het niet aan het regenen en was de baan net iets sneller, maar in de tweede set begon het soms echt hard te regenen. De ballen werden zwaar en de baan traag."

 

"Zij had in het begin, denk ik, ook wel wat last van de zenuwen. Ze miste toch wat ballen, maar daarna begon ze ook beter te spelen. Die tragere baan lag haar ook beter. Ze is een echte gravelspeelster, ze brengt veel terug en laat je echt werken."

 

"Ik heb wel een paar setballen kunnen wegwerken bij 3-5. Dan werd het 6-6 en 10-8 in de tiebreak dus ik ben blij dat ik in twee sets heb kunnen winnen.

 

Hoe blijft Mertens rustig bij zoveel setballen tegen? "Door de ervaring toch wel. Ik heb net nog een aandenken gekregen voor mijn 10e deelname hier. Dus ervaring helpt, maar wat zeker ook geholpen heeft zijn de Belgische fans. Er was veel ambiance, het stadion zat helemaal vol en dat voor 99 procent met Belgische fans. Het is echt leuk dat die mensen naar hier komen."

 

"Deze geeft me wel een boost. De eerste ronde is altijd stresserend, nu komen de armen en benen wat losser."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.