Ga naar de inhoud

WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
10560
2
Aryna Sabalenka
7848
3
Coco Gauff
7258
4
Elena Rybakina
6293
5
Jessica Pegula
4870
6
Maria Sakkari
4195
7
Markéta Vondroušová
4090
8
Zheng Qinwen
4000
9
Ons Jabeur
3533
10
Jelena Ostapenko
3438

Zheng kan niet opnieuw stunten, Sabalenka naar 3e halve finale op een rij

 wo 6 september 2023 19:42
US Open
Zheng Qinwen (8, 23)
Aryna Sabalenka (2, 2)
einde
1
set 1
6
4
set 2
6

Zheng Qinwen (WTA-23) haar US Open eindigt in de kwartfinales. Dat is voor de Chinese wel haar beste resultaat ooit op een grandslam. Tegen Aryna Sabalenka had ze echter weinig verhaal. Na twee korte sets stootte de Wit-Russin door naar de halve finales. Het is het derde jaar op een rij dat ze het zo ver schopt in New York.

Het leek op voorhand al bijna een verloren strijd. Zheng stond nog nooit eerder in de kwartfinale van een grandslamtoernooi terwijl Sabalanka op de voorbije 5 grandslams minstens de halve finales haalde.

 

Op deze US Open liet de Wit-Russin ook nog geen enkele set liggen en dat was ze duidelijk ook nu niet van plan. Ze won meteen vijf spelletjes op een rij en rondde een bijna perfecte set af met 6-1.

 

Zheng, die in de vorige ronde nog verrassend Ons Jabeur had gewipt, kreeg amper iets klaar. Haar opslag draaide niet goed en kon zelfs nooit een breakpunt versieren tegen Sabalenka.

 

In set twee hield ze wel vaker haar eigen opslag vast, maar ze gaf Sabalenka dan een break cadeau in het zevende spelletje met een dubbele fout en twee unforced errors. Die klap kwam ze niet meer te boven en zo moest de Chinese na twee sets inpakken.

 

Sabalenka bereikte ook op de vorige twee edities van de US Open de halve finales, maar sneuvelde toen telkens. Nu zal ze het opnemen tegen Madison Keys of Marketa Vondrousova. Wat er ook gebeurt in die wedstrijd, Sabalenka wordt in elk geval de nieuwe nummer 1 van de wereld.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.