Ga naar de inhoud
Elise Mertens en Justin Bieber
Elise Mertens en Justin Bieber (met roze bril).

WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
11695
2
Aryna Sabalenka
8138
3
Coco Gauff
7638
4
Elena Rybakina
5673
5
Jessica Pegula
4550
6
Markéta Vondroušová
4035
71
Maria Sakkari
3980
81
Zheng Qinwen
3945
9
Ons Jabeur
3748
10
Jelena Ostapenko
3318

Elise Mertens kan net niet op tegen Amerikaanse lievelinge (en Justin Bieber)

 za 2 september 2023 09:19
US Open: 3e ronde
Elise Mertens (27, 32)
Coco Gauff (3, 6)
einde
6
set 1
3
3
set 2
6
0
set 3
6

Elise Mertens heeft niet kunnen stunten tegen de Amerikaanse top 10-speelster Coco Gauff op de US Open. De Belgische nummer 1 opende vannacht met setwinst in de derde ronde, maar ging daarna kopje-onder. "Elise speelde goed", reageerde een opgeluchte Gauff, die op de steun van popster Justin Bieber kon rekenen.

Elise Mertens stond vannacht voor een uitdaging: ze mocht in New York de arena in tegen publiekslievelinge Coco Gauff.

 

Het motiveerde de Belgische nummer 1, die sterk aan de wedstrijd begon. Ze dwong Gauff in de fout en schreef set 1 op haar naam (6-3).

 

In de tweede set ging Mertens voort op haar elan. Ze kon snel door de opslag van Gauff breken, maar slaagde er niet in om een van de 5 breakkansen te benutten.

 

Mertens kwam nog 3-2 voor, maar daarna brak de veer. Gauff, een 19-jarige Amerikaanse, volgde de raad van haar ervaren coach Brad Gilbert en knokte zich in de match dankzij het thuispubliek.

Jimmy Butler en Justin Bieber
Basketbalspeler Jimmy Butler en popster Justin Bieber (met roze bril) volgen de match van Coco Gauff en Elise Mertens in het stadion.

"De energie van het publiek heeft me vanavond echt geholpen", vertelde Gauff achteraf. "Ik heb voor elk punt zo hard mogelijk gestreden."


Dat deed ze voor zichzelf én voor popster Justin Bieber. "Echt gek dat hij er was. Met hem in de tribunes mocht ik echt niet verliezen", zei de Amerikaanse al blozend.

 

"Ik moest de bladzijde omslaan na het verlies van de eerste set. Ik wist dat de wedstrijd nog niet voorbij was", ging Gauff voort.


"Ik had graag in twee sets gewonnen, maar Elise speelde goed. Die drie sets laten de anderen zien dat ik me niet zomaar gewonnen geef."

Met Justin Bieber in het publiek mocht ik niet verliezen.

Coco Gauff
Elise Mertens
Elise Mertens maakt haar entree in het Arthur Ashe-stadion.
Elise Mertens
Ze begint sterk aan de wedstrijd in de 3e ronde.
Coco Gauff
Coco Gauff is de publiekslievelinge op de US Open.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.