Ga naar de inhoud
Elise Mertens.

Ook Danielle Collins maakt kennis met Elise Mertens en haar comeback-kwaliteiten

 wo 30 augustus 2023 19:56
US Open
Elise Mertens (29, 32)
Danielle Collins (52)
einde
3
set 1
6
79
set 2
67
6
set 3
1

Déjà vu: 3 weggeveegde matchballen in de eerste ronde, 2 in de tweede ronde. Elise Mertens (WTA-32) heeft ook haar tweede match gewonnen op de US Open en ontpopt zich stilaan tot ontsnappingskoningin. Kind van de rekening was deze keer de Amerikaanse Danielle Collins (WTA-34). 

Elise Mertens had haar laatste 3 ontmoetingen tegen Danielle Collins verloren. In de eerste set zag het er niet naar uit dat onze landgenote die negatieve reeks zou doorbreken.

 

Ze dwong geen enkele breakkans af, Collins sloeg veel meer winners en had voldoende aan één break om 3-6 op het scorebord te zetten.

 

De tweede set verliep een stuk meer gelijkopgaand met breaks bij beide speelsters.

 

Bij 4-4 en 0-40 op haar service leek Mertens een vogel voor de kat, maar ze haalde weer haar typische vechtlust boven tegen de finaliste van de Australian Open van vorig jaar.

 

Mertens ging erop en erover en dwong bij 5-4 zelfs 2 setballen af, maar die kon ze niet benutten.

 

En toch liet ze zich niet van de wijs brengen na die gemiste kansen. Meer nog: in de tiebreak redde ze 2 matchballen en balde ze haar vuist na meer dan 2 uur bij 7-6.

 

Het momentum lag nu helemaal bij Mertens, die Collins in een hoek had geduwd. De Amerikaanse stond op wankele benen te serveren en had geen grip meer op Mertens.

 

Die maakte het na 2 uur en 45 minuten met 6-1 af. In de volgende ronde wacht Coco Gauff (WTA-6). 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.