Ga naar de inhoud
Caroline Wozniacki juicht: ze wint haar eerste match bij haar comeback.

Caroline Wozniacki opent comeback met vlotte zege: "Tennis is zoals met een fiets rijden"

 di 8 augustus 2023 11:55
National Bank Open
Caroline Wozniacki (249)
Kimberly Birrell (115)
einde
6
set 1
2
6
set 2
2

Caroline Wozniacki heeft haar comeback op het hoogste niveau ingezet met een klinkende overwinning in de eerste ronde van het WTA-toernooi van Montréal. De Deense liet amper 4 games liggen tegen de Australische Kimberly Birrell: 6-2, 6-2.

Na een nerveuze start vond Caroline Wozniacki haar ritme snel terug. De voormalige nummer 1 van de wereld maakte snel komaf met Kimberly Birrell in haar gekende stijl: dominerend vanaf de achterlijn.

 

"Tennis is een beetje zoals met een fiets rijden, dat verleer je niet", lachte Wozniacki na haar zege. "Maar bij zo'n comeback is het toch een beetje anders. Bij belangrijke punten laat je je wat meer meeslepen en speel je niet zo zuiver."

 

De 33-jarige Wozniacki hing haar racket in 2020 aan de haak om zich te concentreren op haar gezin. Sindsdien kreeg ze samen met haar man, ex-NBA-speler David Lee, 2 kinderen: Olivia en James.

 

"Het is heel leuk om terug te zijn en heel speciaal om dat met mijn gezin te kunnen delen. Vooral de oudste begint het al te snappen. Het is cool dat ze nu al de wereld kan zien en de verschillende landen kan ervaren." In de volgende ronde neemt Wozniacki het op tegen Marketa Vondrouseva, de Tsjechische die Wimbledon won.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: