Ga naar de inhoud
Beatriz Haddad Maia en Mirra Andrejeva hielden het niet droog.

WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
11695
2
Aryna Sabalenka
8138
3
Coco Gauff
7638
4
Elena Rybakina
5673
5
Jessica Pegula
4550
6
Markéta Vondroušová
4143
7
Maria Sakkari
3980
8
Zheng Qinwen
3945
9
Ons Jabeur
3748
102
Danielle Collins
3472

Tranen op Wimbledon: geblesseerde Haddad Maia en gefrustreerde Andrejeva uitgeschakeld

 ma 10 juli 2023 15:49
Wimbledon
Madison Keys (12, 25)
Mirra Andreeva (38)
einde
3
set 1
6
77
set 2
64
6
set 3
2

Tranen van frustratie en tranen van ontgoocheling. Zowel de 16-jarige Mirra Andrejeva als Beatriz Haddad Maia hield het niet droog bij de uitschakeling op Wimbledon.

Er is een einde gekomen aan het sprookje van de 16-jarige Mirra Andrejeva op The All England Club. Ze doorspartelde de kwalificaties om als op twee na jongste qualifier ooit de vierde ronde te halen, maar daar riep Madison Keys de jonge Russin een halt toe.

 

Dat Andrejeva nog niet al te veel ervaring heeft op het hoogste niveau, bleek in haar duel tegen de Amerikaanse. Ze won de eerste set met 6-3 en kwam ook 3-0 voor in de tweede set, toen ze plots helemaal instortte.

 

Uit frustratie keilde Andrejeva haar racket weg, wat haar op een waarschuwing van de scheidsrechter kwam te staan. In het beslissende spelletje vloog haar racket opnieuw uit haar hand, toen ze struikelde.

 

De scheidsrechter gaf de jonge Russin een strafpunt, wat Madison Keys meteen een matchpunt opleverde. Andrejeva ging nog verhaal halen - "ik heb mijn racket niet gegooid, ik struikelde - maar ze kreeg nul op het rekest.

 

Keys maakte het onverbiddelijk af en staat voor het eerst sinds 2015 in de kwartfinales van Wimbledon. Andrejeva verliet het Engelse gras in tranen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Haddad Maia geeft geblesseerd op

Wimbledon
Beatriz Haddad Maia (14, 13)
Elena Rybakina (4, 3)
einde
1
set 1
4

Ook bij de Braziliaanse Beatriz Haddad Maia vloeiden er tranen, toen ze geblesseerd moest opgeven in de achtste finales. De halvefinaliste van Roland Garros had last van haar rug en ook een medische time-out bracht geen soelaas.

 

Bij een 4-1-achterstand tegen titelverdedigster Jelena Rybakina gooide Haddad Maia de handdoek in de ring.

 

Rybakina, derde op de wereldranglijst, moet het in de kwartfinales opnemen tegen de Tunesische Ons Jabeur (6e) of de Tsjechische Petra Kvitova (9e).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.