Ga naar de inhoud
Elina Svitolina staat voor de tweede keer in de halve finales.

WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
10560
2
Aryna Sabalenka
7848
3
Coco Gauff
7258
4
Elena Rybakina
6293
5
Jessica Pegula
4870
6
Maria Sakkari
4195
7
Markéta Vondroušová
4090
8
Zheng Qinwen
4000
9
Ons Jabeur
3533
10
Jelena Ostapenko
3438

Oekraïense Svitolina roept nummer 1 Swiatek een halt toe: "De oorlog heeft me sterker gemaakt"

 di 11 juli 2023 20:15
Wimbledon
Iga Swiatek (1, 1)
Elina Svitolina (18)
einde
5
set 1
7
77
set 2
65
2
set 3
6

Nummer 1 van de wereld Iga Swiatek zal niet voor de eerste keer Wimbledon winnen. De Poolse Roland Garros-laureate leed haar eerste nederlaag in 15 wedstrijden en sneuvelde in de kwartfinales in drie sets tegen de Oekraïense Elina Svitolina (WTA 76).

Roland Garros (drie keer) en de US Open staan al op het palmares van Iga Swiatek, maar gras is niet de favoriete ondergrond van de nummer 1 van de wereld. Voor het eerst stond ze in de kwartfinales op The All England Club.

 

Het groene tapijt ligt Elina Svitolina dan weer een pak beter. De Oekraïense stond in 2019 al in de halve finales en knokt zich nu weer een weg naar de top, nadat ze in oktober een dochtertje op de wereld heeft gezet.

 

En knokken kan Svitolina. Dat toonde ze in de tweede ronde al tegen Elise Mertens en herhaalde ze nog eens tegen Swiatek. De 28-jarige Oekraïense kwam in de tiebreak in de 2e set op 2 punten van de zege, maar haar Poolse rivale sleepte nog een 3e set uit de brand.

 

Daarin won Svitolina 5 games op een rij om voor de tweede keer een ticket voor de halve finales van Wimbledon te boeken. Zo zet ze haar knappe comeback voort, want ook op Roland Garros stond ze al in de kwartfinales.

 

Als ze voor het eerst in haar carrière een grandslamfinale wil halen, moet ze afrekenen met de Tsjechische Marketa Vondrousova (WTA 42). Die zwoegde zich in drie sets (6-4, 2-6 en 6-4) voorbij de Amerikaanse Jessica Pegula (WTA 4).

"De oorlog heeft me sterker gemaakt"

"De oorlog heeft me sterker gemaakt, ook mentaal", zei de Oekraïense Elina Svitolina achteraf.

 

"Ik beschouw moeilijke momenten niet meer als een ramp. Er zijn ergere dingen in het leven", zei Svitolina. "Ik ben rustiger geworden. En aangezien ik net opnieuw in competitie ben, is de druk toch anders." 

 

"Ik wil natuurlijk winnen. Ik koester de motivatie om terug te keren naar het hoogste niveau", vertelde de Oekraïense.

 

"Maar door mijn bevalling en de oorlog ben ik een ander mens geworden. Ik zie de dingen wat anders nu."   

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.