Ga naar de inhoud

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
9990
2
Jannik Sinner
8860
3
Carlos Alcaraz
7345
4
Daniil Medvedev
7195
5
Alexander Zverev
5435
62
Andrey Rublev
4740
71
Casper Ruud
4535
81
Stefanos Tsitsipas
3860
9
Hubert Hurkacz
3730
10
Grigor Dimitrov
3605

Joran Vliegen speelt de finale van gemengd dubbel op Wimbledon

 wo 12 juli 2023 17:15
Wimbledon
Matwé Middelkoop
Aldila Sutjiadi
Joran Vliegen
Xu Yifan
einde
1
set 1
6
6
set 2
3
3
set 3
6

Aan de zijde van de Chinese Yifan Xu heeft Joran Vliegen zich verzekerd van een ticket voor de finale van Wimbledon in het gemengd dubbel.  Het is een tweede grandslamfinale voor Vliegen in twee maanden, want vorige maand speelde hij nog de finale van het dubbelspel van Roland Garros  samen met Sander Gillé.

Joran Vliegen en zijn Chinese partner Yifan hadden 1 uur en 28 minuten nodig om op het Londense gras de Nederlander Matwé Middelkoop en de Indonesische Aldila Sutjiadi te kloppen in drie sets.

 

"Ik sta er zelf van te kijken", zei Vliegen na zijn halve finale aan Sporza. "Ik sta hier met een nieuwe partner, die ik helemaal niet ken. Maar ze is geweldig."

 

"Ik ging normaal met iemand anders spelen, maar de vereiste om mee te mogen doen lagen zo hoog dat ik met die partner niet ingeschreven raakte", doet Joran Vliegen het verhaal van zijn opmerkelijke deelname aan het gemengd dubbel.

 

"Yifan had hetzelfde voor met haar partner. Samen hadden ze te weinig punten om te mogen deelnemen. Ik heb haar vorige week woensdag pas een bericht gestuurd met de vraag of ze niet met mij wou deelnemen."

 

"We hadden nooit samen getraind, nooit elkaar gesproken. Voor de eerste wedstrijd vrijdag hebben we alleen kort even overlegd."

 

"Hoe ik dit inschat? Het is natuurlijk heel anders dan dubbel met mannen, waar veel meer de kracht speelt. Maar het blijft een finale van een grandslamtoernooi."

 

In de finale donderdag wachten de Kroaat Mate Pavic en de Oekraïense Lyudmyla Kichenok, de zevende reekshoofden, of de Britse tandem Jonny O'Mara/Olivia Nicholls. 

 

In het dubbelspel sneuvelden Vliegen en Gillé in de 1/8e finales tegen de Amerikanen Nathaniel Lammons en Jackson Withrow.