Ga naar de inhoud

WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
10560
2
Aryna Sabalenka
7848
3
Coco Gauff
7258
4
Elena Rybakina
6293
5
Jessica Pegula
4870
6
Maria Sakkari
4195
7
Markéta Vondroušová
4090
8
Zheng Qinwen
4000
9
Ons Jabeur
3533
10
Jelena Ostapenko
3438

Iga Swiatek overleeft twee matchballen op weg naar eerste kwartfinale op Wimbledon

 zo 9 juli 2023 21:34
Wimbledon
Iga Swiatek (1, 1)
Belinda Bencic (92, 14)
einde
64
set 1
77
77
set 2
62
6
set 3
3

Iga Swiatek, het nummer één van de wereld in het vrouwentennis, heeft voor de eerste keer in haar carrière de kwartfinales bereikt op Wimbledon. De Poolse moest daarvoor wel twee matchballen wegwerken tegen olympisch kampioene Belinda Bencic (WTA 14).

Met grandslamtitels op hardcourt en gravel had Iga Swiatek zich de voorbije jaren opgeworpen als beste tennisster ter wereld. Maar op één grandslamtoernooi kon de Poolse tot voor kort nog geen indruk maken: Wimbledon.

 

Haar opdracht op het heilige gras was dan ook duidelijk voor de nummer één van de wereld: beter doen dan de vierde ronde, haar voorlopig beste resultaat in Londen.

 

Met vlotte zeges tegen Zhu, Sorribes en Martic had Swiatek al een goede indruk nagelaten. In de vierde ronde wachtte met olympisch kampioene Belinda Bencic wel een kwaaiere klant.

 

De Zwitserse toonde dat meteen in set één. Ze maakte het Swiatek bij momenten erg lastig en won de eerste set na een tiebreak. In de tweede set duwde Bencic door en kon ze bij 6-5 zelfs twee matchballen veroveren, maar Swiatek hield het hoofd koel en werkte ze weg. Ook de daaropvolgende tiebreak trok ze naar zich toe.

 

In de derde set ging Swiatek al snel door de opslag van Bencic, die met een stevig ingepakte arm op de baan stond. Die achterstand kon de olympische kampioene niet meer goedmaken.

 

Swiatek staat zo voor het eerst in de kwartfinales op Wimbledon. Daar wacht Elina Svitolina, die Viktorija Azarenka klopte na een supertiebreak.

Swiatek: "Geen idee hoe ik het klaargespeeld heb"

"Ik weet niet hoe ik het klaargespeeld heb", pufte een uitgeputte Swiatek. "Ze had een matchpunt toch? Ik kan me niet herinneren dat ik eerder al een partij won nadat ik matchpunt tegen had. "

 

"Op zo'n momenten moet je proberen complexloos en zonder angst te spelen. Gewoonlijk is het de speelster die het matchpunt in haar voordeel heeft, die de meeste druk voelt."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.