Kimer Coppejans
Kimer Coppejans won de eerste set, maar moet Wimbledon verlaten.

Debuut zit erop: De Minaur legt Kimmer Coppejans met een dag vertraging over de knie in eerste ronde

 do 6 juli 2023 15:40
Wimbledon
Kimmer Coppejans (284)
Alex De Minaur (6, 15)
einde
77
set 1
65
3
set 2
6
3
set 3
6
62
set 4
77

Kimmer Coppejans heeft niet kunnen stunten in zijn eerste wedstrijd op Wimbledon. De Belg werkte vanmiddag zijn partij in de eerste ronde af tegen Australiër Alex De Minaur. De nummer 17 van de wereld verdedigde een 1-2-voorsprong en maakte het vandaag af in de tiebreak na een felbevochten vierde set.

Het avontuur van Kimmer Coppejans op Wimbledon kon niet beter beginnen.


De Belg moest door de regen wel wat langer wachten op zijn debuut op het heilige gras. Dat hij stond te popelen, toonde hij meteen in de eerste set tegen De Minaur. Break na break in het slot van de set leidde een razend spannende tiebreak in.
Daarin toonde de nummer 188 van de wereld zich nipt de sterkste: 7-5.


Alex De Minaur vond het dan wel tijd om het tempo op te drijven. Met twee keer 3-6 zette hij snel een scheve situatie om. Coppejans kon de weergoden bedanken dat de nacht viel over Wimbledon voor beide heren aan set 4 konden beginnen.


Die stond deze middag op de planning. Met een portie hernieuwde moed en een paar frisse benen toonde onze landgenoot zich opnieuw de evenknie. Net als in de eerste set sleepte hij een tiebreak uit de brand en toonde hij met flitsen een staaltje van zijn kunnen.


Met dropshots en sterk tennis achter de baseline bracht Coppejans de Australiër aan het wankelen – getuige 3 setballen. Maar op ervaring en doorzettingsvermogen trok De Minaur dit keer wel aan het langste eind (2-7).


Het resultaat: 1-3 en een exit op Wimbledon met opgeheven hoofd.

Coppejans: "Speelde bij momenten wat zenuwachtig"

"Ik baal wel dat ik de vierde set niet kon uitserveren", zegt Kimmer Coppejans.

 

"Ik speelde dan wat zenuwachtig, omdat ik drie setballen kreeg. Al ben ik wel tevreden over mijn match. Ik mis natuurlijk wat ervaring op dit niveau."

 
"Gras is mijn minst favoriete ondergrond, maar ik heb er stappen op gezet. Deze passage geeft me moed om me richting die top 100 te knokken. Ik zat vandaag ook dicht bij die vijfde set."

Fase per fase

13:54

Zo dadelijk het vervolg

Kimmer Coppejans vervolgt over enkele ogenblikken zijn allereerste avontuur op Wimbledon. Draait hij de scheve situatie nog om tegen De Minaur?

05/07/23
22:25

Het licht is op in Londen

Kimmer Coppejans zal een nachtje kunnen slapen over zijn allereerste wedstrijd op Wimbledon. In zijn eerste ronde tegen Alex De Minaur werd het buiten te donker om te blijven tennissen. Coppejans begon sterk aan de partij en won in een felbevochten tiebreak de eerste set. Daarna nam de Australiër over: 1-2.