Ga naar de inhoud

Zverev staat voor 3e jaar op rij in halve finale, Ruud klopt Rune in Scandinavische clash

Roland Garros

Alexander Zverev (10, crown22)
Tomás Etcheverry (35)
6
1
4
3
2
6
6
3
3
6
4
4

De Duitser Alexander Zverev heeft zich woensdag voor het derde jaar op rij geplaatst voor de halve finales van Roland Garros. In de kwartfinales versloeg hij de Argentijnse toernooirevelatie Tomas Etcheverry in vier sets. Zverevs tegenstander wordt Casper Ruud, die in zijn kwartfinale Holger Rune over de knie legde.

Een jaar geleden ging Alexander Zverev (ATP 27) aan de Porte d'Auteuil met krukken van het terrein nadat hij in zijn halve finale tegen Rafael Nadal zijn rechterenkel had omgeslagen. Na een jaar vol blessureleed is hij nu gebrand op revanche.

 

In de kwartfinales trof de Duitser de Argentijnse toernooirevelatie Tomas Etcheverry, het nummer 49 van de wereld leek op papier een hapklare brok.

 

Zverev begon goed en pakte de eerste set, maar de 23-jarige Argentijn etaleerde in de tweede set zijn kunnen: Etcheverry hing met 6-3 de bordjes weer in evenwicht.

 

Zverev moest reageren en deed dat ook. Met knap tennis haalde hij set drie en vier binnen, boeken toe. Zverev staat zo voor het derde jaar op rij in de halve finales in Parijs, het is zijn zesde halve finale op een grandslamtoernooi. 

Ook Ruud opnieuw bij laatste vier

Bij de laatste vier staat Zverev tegenover gravelspecialist Casper Ruud (ATP 4). De Noor klopte in zijn kwartfinale zijn Deense buurman Holger Rune (ATP 6) na een viersetter.

 

Ruud walste in de eerste twee sets over de 20-jarige Rune. Daarna krabbelde Rune één set terug, maar in de vierde set maakte Ruud het genadeloos af.

 

De affiche tussen Rune en Ruud was een heruitgave van de kwartfinale van vorig jaar. Toen haalde de Noor het ook al in vier sets van de Deen. Ruud zou uiteindelijk in de finale ten prooi vallen aan de Spaanse gravelkoning Rafael Nadal.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.