Ga naar de inhoud

WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
9295
2
Aryna Sabalenka
9050
3
Coco Gauff
6580
4
Elena Rybakina
6365
5
Jessica Pegula
5975
6
Ons Jabeur
4195
7
Markéta Vondroušová
4046
8
Karolína Muchová
3650
9
Maria Sakkari
3620
10
Barbora Krejcíková
2880

Ysaline Bonaventure moet inpakken op Roland Garros na kansloze nederlaag: "Schim van mezelf"

 ma 29 mei 2023 19:07
Roland Garros
Anna Blinkova (50)
Ysaline Bonaventure (189)
einde
6
set 1
2
6
set 2
0

Voor Ysaline Bonaventure is Roland Garros van korte duur geweest. Het nummer 84 van de wereld ging in haar eerste ronde kansloos onderuit tegen de Russische Anna Blinkova (WTA 56) in twee sets: 6-2 en 6-0. Elise Mertens blijft zo als enige landgenote over in het enkelspel.

Met Ysaline Bonaventure kwam de derde Belgische speelster in actie in Parijs. Met Anna Blinkova trof ze een speelster die 28 hoger gerangschikt is.

 

Bonaventure begon slecht en moest meteen haar eerste opslagspel afgeven. Blinkova dicteerde de wet en verzamelde in de eerste set nog een break, waarna ze het afmaakte: 6-2.

 

In de tweede set kreeg Bonaventure geen voet meer aan de grond. Een droge 6-0 was haar deel: over en uit in Parijs.

 

Elise Mertens is zo de enige Belg die nog actief is in het enkelspel. Zij won haar eerste ronde vlot van de Slovaakse Viktoria Hruncakova.

"Ik was niets waard vandaag"

Bonaventure trok een harde conclusie: "Ik was niets waard, was een schim van mezelf. Veel meer kan ik er ook niet over vertellen."

"Ik weet ook niet waarom het niet lukte en dat is best frustrerend. Mijn tegenstandster heeft zeker goed gespeeld, maar ik heb haar ook niets in de weg gelegd."

De Belgische nummer 2 was nochtans met veel vertrouwen nar Parijs gekomen. "Mijn voorbereiding was super. Zelden heb ik zo goed gespeeld in aanloop naar een grandslamtoernooi. Dat je dan op het court een totale nul bent, is een hele teleurstelling. Voor mezelf en voor mijn team."

"Dit was niet mijn eerste grandslamtoernooi, ik heb al eerder in grote stadions gespeeld, maar nooit eerder was ik zo verlamd. De benen wilden niet mee, de armen ook niet. Ik kreeg het ene punt na het andere om de oren en had geen enkel antwoord klaar. Het was 55 minuten lang afzien."

Mogelijk komt Bonaventure met de Hongaarse Panna Udvardy nog in het dubbelspel in actie. "We staan als eerste reservepaar op de lijst. Het zou goed zijn voor de portefeuille, maar het is niet daarvoor dat ik naar hier gekomen ben."