Aryna Sabalenka wint ook haar 9e partij van het jaar (zonder setverlies)

  australian open: kwartfinales (v)

  Aryna Sabalenka (2, crown5)
  Donna Vekic (33)
  6
  1
  3
  6
  2
  2

  Aryna Sabalenka (WTA-5) blijft de zeges aan mekaar rijgen in 2023. Na halve finales op Wimbledon en de US Open heeft ze zich nu ook onder de laatste 4 geschaard op de Australian Open. In de kwartfinales ging de Wit-Russin vannacht voorbij Donna Vekic (WTA-64). Toernooiverrassing Magda Linette wordt haar volgende opdracht.

  Twee jaar geleden won Aryna Sabalenka samen met Elise Mertens het dubbelspel in Melbourne. Daarna concentreerde ze zich hoofdzakelijk op het enkeltennis.

   

  Met succes. Op Wimbledon haalde ze de halve finales in 2021, op de US Open schopte ze het zowel in 2021 als in 2022 tot bij de laatste 4.

   

  Dat lukt Sabelenka nu ook op de Australian Open. Vannacht boekte de 24-jarige speelster al haar 9e zege van het jaar. Allemaal gewonnen zonder setverlies.

   

  Na Mertens in de 3e ronde, maakte Donna Vekic in de kwartfinales kennis met het krachtige tennis van Sabalenka. 

   

  Niet dat de Wit-Russin foutloos tenniste, maar dat deed Vekic evenmin. De 26-jarige Kroatische grossierde in dubbele fouten: 13 om precies te zijn.

  Aryna Sabalenka schreeuwt het uit.

  Nu tegen toernooiverrassing Magda Linette

  Speelt Aryna Sabalenka zaterdag haar eerste finale op een grandslamtoernooi? Dan moet ze in de halve finales voorbij Magda Linette. 

   

  De 30-jarige Poolse blijft maar verrassen in Melbourne. Tot dit jaar haalde ze hoogstens de 3e ronde op de grandslamtoernooien, nu schakelde Linette ex-nummer 1 Karolina Pliskova uit in 2 sets.

   

  In tegenstelling tot Donna Vekic maakte Linette weinig fouten. Slechts een keer verloor ze een opslagspel. Sabalenka is gewaarschuwd.

  Ongeloof bij Magda Linette.

  De andere halve finale op de Australian Open gaat tussen Jelena Rybakina en Viktoryja Azarenka.

  Gerelateerd: