Ga naar de inhoud
Goffin
Frustratie bij David Goffin.

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
11245
2
Carlos Alcaraz
8855
3
Daniil Medvedev
7600
4
Jannik Sinner
6490
5
Andrey Rublev
4805
6
Stefanos Tsitsipas
4235
7
Alexander Zverev
3985
8
Holger Rune
3660
9
Hubert Hurkacz
3245
10
Taylor Fritz
3100

Richard Gasquet houdt David Goffin uit halve finales in Antwerpen

 vr 21 oktober 2022 21:09
European Open
Richard Gasquet (76)
David Goffin (111)
einde
6
set 1
2
78
set 2
66

Met David Goffin is de laatste Belg gesneuveld op de European Open in tennis. De Franse veteraan Richard Gasquet stelde hem net iets te veel vragen waarop Goffin geen antwoord had.

Met Richard Gasquet stond David Goffin tegen de winnaar van de allereerste editie van de European Open, een van de 15 titels die de 36-jarige Fransman al won in zijn carrière.

Met zijn gevarieerde spel bracht Gasquet Goffin in de eerste set meermaals in de problemen. Onze landgenoot evenaarde zijn niveau van tegen Diego Schwartzman, maar Gasquet was gewoon te goed.

Omdat Goffin af en toe wat aan het trekkebenen was, begonnen de commentatoren te vermoeden dat hij misschien afgeremd werd door een lichte blessure.

Maar aan zijn vechtlust was dat niet te merken. In een eindeloze slotfase van de tweede set was het hard tegen onzacht. Gasquet had alle moeite van de wereld om zijn opslag te winnen, kon toch nog een tiebreak afdwingen en leek ook daarin een vogel voor de kat.

 

Bijna had Goffin een derde set in handen, maar Gasquet - die op zijn tandvlees leek te zitten - kon net op tijd ontsnappen en de match toch nog in twee sets afmaken.

Goffin: "Hij strafte mijn foutjes af"

David Goffin had uiteraard op meer gehoopt tegen Richard Gasquet, "maar toch verlaat ik dit toernooi met een goed gevoel."

 

"Richard begon sterk en agressief en ik vond mijn ritme niet. Mijn shots kwamen net niet aan en hij strafte mijn foutjes af."

 

"Met al zijn ervaring bleef hij kalm en hij speelde, denk ik, zijn beste match van dit toernooi. Een derde set zou interessant geweest zijn, maar helaas kwam het zover niet."

 

"Ondanks de nederlaag vandaag houd ik een positief gevoel over. Ik versloeg een speler uit de top 20 en aan het einde van de wedstrijd van vandaag haalde ik een aanvaardbaar niveau. Dat toont dat ik op de goeie weg ben."