Ga naar de inhoud
Vliegen en Gillé (archief).
ATP klassement
naampunten
1
Novak Djokovic
11245
2
Carlos Alcaraz
8855
3
Daniil Medvedev
7600
4
Jannik Sinner
6490
5
Andrey Rublev
4805
6
Stefanos Tsitsipas
4235
7
Alexander Zverev
3985
8
Holger Rune
3660
9
Hubert Hurkacz
3245
10
Taylor Fritz
3100

Gillé en Vliegen kunnen Belgische publiek niet laten juichen in 1e ronde: "Enorm ontgoocheld"

 wo 19 oktober 2022 18:50
European Open
Sander Gillé
Joran Vliegen
Rohan Bopanna (14)
Matwé Middelkoop
einde
6
set 1
3
65
set 2
77
0
set 3
1

Het Belgische dubbelduo Joran Vliegen en Sander Gillé heeft de eerste ronde op de European Open niet overleefd. Ze verloren voor eigen publiek na anderhalf uur en een beslissende supertiebreak. Het werd 6-3, 6-7 en 4-10. "Een onverdiende nederlaag in eigen land, dat doet pijn", reageerde het Belgische dubbelduo teleurgesteld.

Gillé en Vliegen wonnen samen al 5 ATP-titels, waaronder vorig jaar nog een in Singapore. Maar in eigen land zit de eindzege er niet meer in voor het Limburgse duo.

 

Op het hardcourt in de Antwerpse Lotto Arena gingen ze onderuit tegen de Indiër Rohan Bopanna en de Nederlander Matwé Middelkoop, de tweede reekshoofden.

 

Vliegen en Gillé startten sterk en liepen uit tot 3-0 en 4-1. Bopanna en Middelkoop konden de kloof niet verkleinen en verloren de eerste set met 6-3. De tweede set verliep gelijkopgaand en beide duo's hielden elkaar in de tang. In de tiebreak moesten de Belgen net het onderspit delven. 

 

De wedstrijd draaide uit op een supertiebreak en daarin namen Bopanna en Middelkoop een vliegende start (7-0). Vliegen en Gillé konden, ondanks de steun van het Belgische publiek, de scheve situatie niet meer rechtzetten. 

We speelden een superwedstrijd en dan deze onverdiende nederlaag. En dan nog in eigen land, dat steekt.
Sander Gillé

Na afloop verbeet Vliegen zijn teleurstelling. "We zijn uitermate ontgoocheld. 90 procent van de wedstrijd spelen we sterk en dan geven we het helemaal weg", reageerde Vliegen.

 

"In de 1e set was er geen vuiltje aan de lucht en ook in de 2e set hadden we ons lot in eigen handen. Zo'n ommekeer had ik niet verwacht. We begonnen zelfs fris aan de supertiebreak maar daarin liep het helemaal mis. Pijnlijk."

 

Zijn maatje Gillé trad Vliegen bij. "We speelden een superwedstrijd en dan deze onverdiende nederlaag. We hopen elk toernooi om ver te geraken, zeker in eigen land, dus dit steekt."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.