Ga naar de inhoud

Elise Mertens tankt vertrouwen en huppelt naar 2e ronde in Cincinnati

Western & Southern Open

Anhelina Kalinina (28)
Elise Mertens (29)
1
1
6
1
2
6

Elise Mertens heeft in nog geen uurtje tijd haar ticket voor het WTA 1000-toernooi in Cincinnati bemachtigd. Ze was in twee sets duidelijk te sterk voor de Oekraïense Anhelina Kalinina: 6-1 en 6-1.

Voor Elise Mertens was het succes welkom: na haar verloren achtste finales op Wimbledon kon ze amper nog één overwinning boeken. In Praag en Washington verloor ze in de eerste ronde, in Toronto struikelde ze over de tweede horde.

 

Haar vlotte zege tegen de Oekraïense Kalinina kan haar vertrouwen geven voor de 2e ronde in Cincinnati, waarin ze het opneemt tegen voormalige nummer 1 van de wereld Karolina Pliskova (WTA 17), die Venus Williams uitschakelde.

 

"Ik denk dat ik een overtuigende partij tenniste, ik domineerde de debatten en gunde zeer weinig punten aan mijn opponente", zei Mertens. "Mijn niveau was constant en ik serveerde goed op de belangrijke momenten. Kortom, ik ben tevreden van mijn wedstrijd."

 

"Dit toernooi in Cincinnati vind ik zeer leuk om te spelen, want ik heb hier familie wonen. Ook de banen liggen mij wel. Ik hoop zo lang mogelijk in het toernooi te blijven."

 

Mertens, die haar eerste plek op de dubbelranking heeft moeten afstaan, komt in Cincinnati ook opnieuw in actie met haar vaste Russische dubbelparter Veronika Koedermetova. De eerste reekshoofden waren vrijgesteld voor de eerste ronde.