Ga naar de inhoud

Zanevska en Zimmermann knokken zich in Parijs naar kwartfinales in het dubbelspel

Maryna Zanevska (144)
Kimberley Zimmermann
Latisha Chan (8)
Samantha Stosur
einde
1
set 1
6
6
set 2
3
6
set 3
4

Maryna Zanevska en Kimberley Zimmermann zijn stilaan een sprookje aan het schrijven in Parijs. Het Belgische duo wipte in de achtste finales het Taiwanees-Australische duo Chan-Stosur na een driesetter en staat zo in de kwartfinales in Parijs.

Zanevska en Zimmermann waren de underdog in hun derde ronde tegen Stosur en Chan, die elk al grandslamsuccessen hadden behaald. Dat toonde zich ook in de eerste ronde, want onze landgenotes kregen een 1-6 aangesmeerd.

 

Maar in de tweede set lieten Zanevska en Zimmermann opnieuw zien dat ze als duo op een wolk spelen. Set twee ging met 6-3 naar de Belgen en in de beslissende derde set hadden ze opnieuw genoeg aan één break om de kwartfinales te bereiken: 6-4.

 

Het Belgische duo zorgt zo voor een knappe stunt. Zanevska had voor dit toernooi in haar carrière nog maar één grandslamwedstrijd gewonnen in het dubbel, Zimmermann nog geen enkele. In de kwartfinales treffen ze nu Ljudmila Kitsjenok en Jelena Ostapenko, een Oekraïens-Lets duo en het 13e reekshoofd. 

Zimmermann: "Een beetje onverwacht, een titel is nog ver weg"

"Ik ben heel blij", vertelde Zimmermann na de zege. "Dit is nog maar mijn eerste Roland Garros en mijn tweede grandslamtoernooi. Dus, eerlijk gezegd, komt het een beetje onverwacht."

 

"We waren een beetje gespannen in het begin omdat we op een groot court speelden. Aan de andere kant stonden vrouwen die al grandslams hadden gewonnen."

 

"We stonden onder grote druk en ik weet niet eens hoe we het hebben kunnen omkeren. We stonden een set en een break achter, maar we bleven vechten en op het einde, bij 4-4 in de derde set, waren we erg solide. Het is geweldig!"   

 

De Belgen staan nu in de kwartfinales, mogen ze dromen van meer? "Een mogelijke titel is nog ver weg. Misschien praten we er over twee wedstrijden over. Het is al ongelooflijk om hier te zijn. En we proberen om onze voeten op de grond te houden."

 

"Nu denk ik dat Marynas spel en dat van mij elkaar goed aanvullen. Maryna heeft een hele goede forehand en mijn backhand is beter. Dus er is een manier om onze tegenstandsters op deze manier onder druk te zetten. Kitsjenok en Ostapenko slaan erg hard vanaf de baseline, misschien kunnen we het verschil maken op de volley."