Nieuwe zorgen voor David Goffin: hij verliest in Rome na rugproblemen

Graveltoernooi in Rome: 2e ronde

David Goffin (111)
Jenson Brooksby (100)
0
1
6
6
1
2
7
7

Op het graveltoernooi van Rome is een abrupt einde gekomen aan het positieve nieuws rond David Goffin. De Belgische nummer 1 sukkelt met zijn rug en verloor in de tweede ronde in twee sets.

Het ging weer beter met David Goffin. De voorbije weken schotelde hij mooi tennis voor, in Madrid had hij ei zo na Rafael Nadal uitgeschakeld.

 

Nu zit Goffin opnieuw in de zorgen. Zijn tweede match in Rome kon vandaag niet slechter beginnen. Goffin sukkelde met zijn rug en kreeg in geen tijd een 6-0 om de oren van de Amerikaan Jenson Brooksby.

 

Massages van de plaatselijke kinesist leken soelaas te bieden. Niet dat Goffin over het terrein vloog, maar hij slaagde er wel in om zijn tegenstander weerwerk te bieden.

 

Goffin kreeg zelfs kansen om een derde bedrijf af te dwingen. Twee keer serveerde hij voor setwinst, twee keer faalde hij.

 

In de tiebreak kreeg Goffin de rekening gepresenteerd. Brooksby kende geen genade en maakte er een einde aan: 7/1.

 

Onze landgenoot krijgt nu anderhalve week om zijn rugproblemen aan te pakken. Zondag 22 mei begint Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van het seizoen.

Fase per fase

 1. 17 uur 57. Goffin uitgeschakeld. David Goffin gaat finaal tegen het canvas. Met 7-1-winst in de tiebreak maakt zijn Amerikaanse tegenstander een einde aan de wedstrijd: 6-0 en 7-6. Goffin kan zich nu concentreren op zijn rugproblemen, met het oog op Roland Garros. Over anderhalve week gaat in Parijs het grandslamtoernooi van start. .
 2. 17 uur 54. 5 matchpunten nu voor Brooksby. .
 3. 17 uur 51. Goffin maakt het zichzelf nog moeilijker. Van 1-0 gaat het naar 1-4 in de tiebreak. .
 4. 17 uur 48. 0-6, 6-6. Ook nu lukt het niet om set 2 binnen te halen. Goffin moet een tiebreak spelen. .
 5. 17 uur 44. David Goffin komt op 6-5 en mag opnieuw voor de set serveren. .
 6. 17 uur 40. Goffin verspeelt 2 setpunten . David Goffin laat een mooie kans liggen om de bordjes in evenwicht hangen. Na onder meer een nonchalante drop verkwanselt hij 2 setpunten. Jenson Brooksby profiteert optimaal en komt langszij: 5-5. .
 7. 17 uur 22. "Let's go David, let's go", klinkt het in het goedgevulde stadionnetje. Goffin heeft zichzelf zonet uit de nesten geholpen. Hij veegde 3 breakballen weg en maakte er 5-3 van. .
 8. 17 uur 20. 4-2 voor in set 2. Goffin kan ook genadeloos spelen. Hij speelt een bal vol op het lijf van Brooksby. Het levert hem een 4-2-voorsprong op. .
 9. 17 uur 17. David Goffin houdt zijn voorsprong vast. Na een break staat hij 3-2 voor. .
 10. 17 uur 08. Na 7 verloren games staat David Goffin op het scorebord. Meer nog: hij leidt met 2-1 in set 2. Het publiek is opgelucht. Na een knap punt veerde het halve stadion recht. .
 11. 16 uur 47. 6-0-verlies en medische verzorging voor Goffin. David Goffin heeft de eerste set verloren zonder een spel te winnen. Onze landgenoot sukkelt met zijn rug en laat zich nu voor de tweede keer verzorgen. Opgeven doet hij (voorlopig) niet. Komt Goffin erbovenop in de tweede set? .