Mertens en partner Hsieh Su-Wei pakken eindzege op Indian Wells-toernooi

  BNP Paribas Open

  Veronika Kudermetova (11)Elena Rybakina 
  Hsieh Su-Wei (278)Elise Mertens 
  6
  1
  1
  7
  7
  3
  2
  6

  Elise Mertens heeft zich aan de zijde van de Taiwanese Hsieh Su-Wei verzekerd van de overwinning op het prestigieuze WTA-toernooi in Indian Wells (VS/hardcourt/8.150.470 dollar). Onze landgenote zit zo al aan 14 dubbeltitels op WTA-niveau.

  Elise Mertens en haar dubbelpartner Su-Wei Hsieh hebben vandaag de finale van het dubbelspel op het WTA 1.000-toernooi in het Amerikaanse Indian Wells op hun naam geschreven.

   

  Mertens en de Taiwanese Hsieh, samen het tweede reekshoofd, versloegen in de finale de Russisch-Kazachse tandem Veronika Kudermetova/Elena Rybakina in twee sets (7-6 (7/1) en 6-3). De partij duurde ruim anderhalf uur.

   

  Het is voor de 25-jarige Mertens haar vierde dubbeltitel dit seizoen, haar tweede met de 35-jarige Hsieh. Eerder pakte ze de eindzege op de Australian Open (met Aryna Sabalenka), het WTA-toernooi van Istanboel (met Veronika Kudermetova) en Wimbledon (met Su-Wei Hsieh). 

   

  Het duo kende een knap parcours in Amerika. Zo was het in de halve finale met 6-2 en 6-0 ook veel te sterk voor het Japanse koppel Shuko Aoyama/Ena Shibahara, het derde reekshoofd. De wedstrijd duurde slechts 54 minuten.

  Teamwork makes the dream work.

  Lees ook: