Elise Mertens haalt aan zijde van "draak" Hsieh laatste 4 in Indian Wells

  BNP Paribas Open

  Leylah Fernandez (38)Cori Gauff 
  Hsieh Su-Wei (278)Elise Mertens 
  5
  1
  7
  4
  2
  6

  Elise Mertens heeft zich samen met de Taiwanese Hsieh Su-Wei geplaatst voor de halve finales van het dubbelspel op het WTA-toernooi in Indian Wells. In de kwartfinales klopten ze de tieners Leylah Fernandez en Cori Gauff. 

  Elise Mertens en Hsieh Su-Wei zijn de tweede reekshoofden in het dubbelspel bij de vrouwen op het prestigieuze toernooi van Indian Wells. In de kwartfinales kregen ze het tienerduo Leylah Fernandez en Cori Gauff tegenover zich.

   

  De Canadese, die onlangs de finale van de US Open verloor van Emma Raducanu, en de Amerikaanse boden stevig weerwerk, maar moesten uiteindelijk in twee sets het hoofd buigen: 7-5 en 6-4.

   

  Voor Fernandez was het een zure dag in de Verenigde Staten, want in het enkelspel werd ze ook uitgeschakeld. De Amerikaanse Shelby Rogers was in 3 sets te sterk (2-6, 6-1, 7-6).

   

  Elise Mertens (WTA-18) ging er in Indian Wells wel meteen uit in het enkelspel. Ze verloor in de tweede ronde in drie sets van de Italiaanse qualifier Jasmine Paolini (WTA-63): 3-6, 6-4 en 6-4.

  "Draak" Hsieh brengt Mertens aan het lachen

  Na de match was er een opvallend tafereel. Plots haalde Hsieh een drakenmuts uit haar tas en zette dat op haar hoofd. "Iemand die gisteren jarig was, had me gevraagd om het te doen", lachte de Taiwanese.

   

  Mertens kon het duidelijk ook wel smaken. "Ik ben heel blij om de halve finales te halen aan de zijde van de draak", zei onze landgenote met de glimlach. "Zulke dingen maken het leuk."