Ex-nummer 1 Andy Murray moet zich gewonnen geven in Antwerpen

  european open: 2e ronde

  Andy Murray (49, Wild card)
  Diego Schwartzman (25, crown2)
  4
  1
  6
  6
  6
  2
  7
  8

  Andy Murray zal de European Open in Antwerpen niet voor de tweede keer winnen. De Schotse tennislegende verloor in de 2e ronde van de Argentijn en nummer 13 van de wereld Diego Schwartzman.

  BEKIJK: Het matchpunt en het interview met de winnaar

  Geen nieuwe driesetter voor Murray

  Twee jaar geleden won Andy Murray (34) de European Open, nu moet hij zich tevreden stellen met de 2e ronde als eindstation.

   

  Tegen Diego Schwartzman (29) begon hij sterk, maar halverwege de eerste set nam de Argentijn de match in handen. Na winst in set 1 met 6-4 en een 4-2-voorsprong in 2e leek de buit binnen, behalve als je tegen Murray speelt. De Schot vond net op zijn vechtlust terug om een tiebreak af te dwingen.

   

  Murray kreeg de kans om opnieuw een driesetter te spelen, maar de eerste - eentje van bijna 4 uur - zat nog in de kleren. Met zijn 2e matchbal maakte Schwartzman een einde aan het optreden van Murray in Antwerpen.

   

  "We draaien allebei al een tijd mee in het circuit en toch was dit maar de eerste keer dat we tegen elkaar speelden", wist de nummer 13 van de wereld na de match te vertellen.

   

  "Ik vond het een hele eer. Vroeger keek ik echt op naar Roger (Federer, red), Rafa (Nadal, red) en Andy."

  Ik vond het een hele eer om tegen Andy te spelen.

  Andy Schwartzman

  Murray: "Neem te vaak foute beslissingen"

  Andy Murray zag verschillende redenen voor zijn verlies. "Ik heb al een tijdje niet veel geluk met de lotingen", vertelde de Schot. "Ik kom vaak uit tegen topspelers en kan met hen nog wel wedijveren, maar finaal verlies ik."

  "Al te vaak nam ik niet de juiste beslissingen. Ik ben bijvoorbeeld naar het net blijven komen, terwijl dat echt niet werkte. Mentaal zat het niet helemaal zoals het hoort. Ik kan alleen maar hopen op betere resultaten. Want daar draait het in de sport altijd om: niet om mooi tennis, maar om goede uitslagen."

  Andy Murray op Antwerpse bodem.

  Diego Schwartzman is een vaste klant van de European Open.

  Zijn vriendin Eugenia De Martino kijkt toe.

  bekijk ook: