Xavier Malisse (41) staat zowaar in de halve finales van de European Open

  European Open: kwartfinales dubbel

  Ivan Dodig (76)Marcelo Melo 
  Lloyd Harris (237)Xavier Malisse 
  4
  1
  6
  6
  2
  3
  0
  3
  1

  Xavier Malisse en zijn dubbelpartner Lloyd Harris hebben gestunt in de kwartfinales van de European Open. Ze schakelden in Antwerpen de eerste reekshoofden uit. "Ik voel me oud", lachte de 41-jarige Malisse na de match.

  De Kroaat Ivan Dodig (ATP-10) en de Braziliaan Marcelo Melo (ATP-21) vormden in Antwerpen het sterkste duo. Op papier toch, want Xavier Malisse en zijn pupil Lloyd Harris namen de regie snel in handen.

   

  Malisse liet de Belgische tennisfans smullen. De voormalige Roland Garros-winnaar in het dubbelspel pakte uit met een lob, liet zijn tegenstanders in dubio met een bal door het midden en maakte set 1 af met een heerlijk effectje: 6-4.

   

  In set 2 zetten Dodig en Melo het een en ander recht. Met hun ervaring snelden ze naar een 3-0-voorsprong. Daar hadden Malisse en Lloyd niet van terug. Ze verloren met 6-3 en moesten aan de bak in de supertiebreak.

   

  Daarin was Malisse veruit de sterkste speler. "Dé man", volgens onze cocommentator Carl Maes. Het Belgisch-Afrikaanse duo dwong 3 matchballen af: de tweede was raak (10/7).

   

  Zaterdag komt Malisse weer in actie. Dan speelt hij met Lloyd tegen het Nederlandse koppel Koolhof/Rojer.

   

  (scrol omlaag voor een reactie van Xavier Malisse)

  BEKIJK: De knapste punten van Xavier Malisse

  Malisse lobt zijn tegenstanders

  Malisse verrast met een bal door het midden

  Malisse beslist set 1 met veel effect

  Malisse en Harris pakken supertiebreak en winnen 2e duel op de European Open

  Malisse: "Ik voel me echt oud, maar wel heel gelukkig"

  Xavier Malisse genoot zichtbaar van zijn tweede zege in evenveel dagen tijd. "Hoe ik me nu voel? Echt oud", lachte hij,  "maar ook zeer blij om hier in Antwerpen te kunnen spelen voor de Belgische fans."

   

  "Het is mooi om het allemaal opnieuw te beleven. En het helpt om een jonge knul naast me te hebben", zei Malisse nog.

   

  "Hij speelt alleszins niet als een oude man", sprak Lloyd Harris met veel respect voor zijn coach. "Hopelijk kan ik hem overtuigen om nog toernooien te spelen."

  bekijk ook: