België wint dubbelspel tegen Australië: "We duimen nu voor Wit-Rusland"

  In de Billie Jean King Cup (de nieuwe naam van de Fed Cup) heeft België zijn meerdere erkend in Australië: 1-2. Elise Mertens en co hopen nu dat Wit-Rusland overmorgen Australië verslaat met 2-1. Enkel dan maakt België nog kans op een ticket voor de halve finales.

  België verliest met 2-1 van Australië op de Billie Jean King Cup

  Australië - België

  1. 17 uur 16. Wit-Rusland moet met 2-1 winnen tegen Australië. Donderdag kijken Wit-Rusland en Australië elkaar in de ogen in de laatste confrontatie van de groep. Als de Australische vrouwen ook die wedstrijd winnen, stoten ze door. Als de Wit-Russinnen daarentegen het duel met 3-0 winnen, mogen zij naar de halve finales. Eindigt de ontmoeting op 2-1 voor Wit-Rusland, dan maakt België nog kans om door te stoten. Want dan tellen de 3 landen in de poule elk een overwinning. De beslissing valt dan op basis van sets en mogelijk games.  .
  2. 17 uur 04. We duimen nu voor Wit-Rusland. Greet Minnen.
  3. 17 uur 01. België wint dubbelspel. De Belgische tandem Minnen/Mertens heeft Australië op de knieën gekregen. Met 6-2 en 6-4 redden ze de eer, want eerder op de dag gingen beide Belgen onderuit in het enkelspel. België moet overmorgen duimen voor Wit-Rusland. Zij moeten winnen tegen Australië met 2-1, als België nog in aanmerking wil komen voor een ticket voor de halve finales. .
  4. 16 uur 27. 1e set voor België. Mertens en Minnen zetten een heel overtuigende prestatie neer in de openingsset van het dubbelspel. Met 2-6 trekken ze aan het langste eind. Kan het Belgische duo de goede lijn doortrekken? .
  5. 15 uur 59. Play! Het dubbelspel is begonnen. De Belgen moeten winnen en hopen op een nederlaag van Australië tegen Wit-Rusland. Enkel dan maken ze nog kans op een ticket voor de halve finales. .
  6. 15 uur 58. Mertens en Minnen in het dubbelspel. Niet Ysaline Bonaventure en Kirsten Flipkens, maar Elise Mertens en Greet Minnen verdedigen de Belgische kleuren in het afsluitende dubbelspel tegen Australië.  .
  7. 15 uur 24. Belgische kwalificatie aan een zijden draadje. Het lot van de Belgen ligt nu in de handen van Wit-Rusland. Als ze morgen Australië kloppen, is er nog een kans. Als Australië wint, dan mogen de Belgen de halve finales vergeten. Belangrijk detail: de Belgen moeten nu wel het dubbelspel winnen om hun kans te vergroten. .
  8. 15 uur 21. Dit is het meest geweldige moment uit mijn carrière. Storm Sanders.
  9. 15 uur 18. 6-0-pandoering. Elise Mertens kan geen vuist meer maken in de 3e set en gaat zowaar met 6-0 onderuit: 3-6, 7-6, 6-0. België verliest ook zijn tweede enkelwedstrijd tegen Australië en kan in de dubbelwedstrijd dus alleen maar eer rapen. .
  10. 14 uur 52. Mertens moet 3e set spelen. Elise Mertens laat de kans liggen om het af te maken met 7-5 en speelt vervolgens een weinig overtuigende tiebreak. Storm Sanders laat die kans niet liggen en dwingt een 3e set af. Komt Elise Mertens nog in de problemen? .
  11. 13 uur 52. De setbal van Elise Mertens.

   De setbal van Elise Mertens

  12. 13 uur 43. Elise Mertens wint eerste set: 6-3. Elise Mertens is goed begonnen aan haar match. Na een halfuur staat ze 1 set voor tegen Storm Sanders. De Belgische nummer 1 begon tegen de Australische met een studieronde. Bij 3-3 schakelde ze een versnelling hoger en "stormde" ze makkelijk weg van Sanders. .
  13. 13 uur 27. Verslag Greet Minnen - Daria Gavrilova.

   Verslag Greet Minnen - Daria Gavrilova

  14. 13 uur 10. Play! Match 2 is begonnen. Elise Mertens moet winnen om nog aanspraak te maken op een plaats in de halve finales. .
  15. 13 uur 08. Elise Mertens warmt zich op voor haar match. .
  16. 12 uur 48. Zo meteen: Mertens tegen Sanders. Elise Mertens (WTA-18) moet België nu in de race houden. De Belgische nummer 1 komt zo meteen uit tegen Storm Sanders (WTA-131). Zij vervangt de zieke Ajla Tomljanovic (WTA-43). .
  17. 12 uur 45. Het matchpunt van Daria Gavrilova.

   Het matchpunt van Daria Gavrilova