Novak Djokovic toont twee gezichten en staat stapje dichter bij zijn grote droom

  US Open

  Novak Djokovic (1, crown1)
  set
  Matteo Berrettini (10, crown6)
  5
  1
  7
  6
  2
  2
  6
  3
  2
  6
  4
  3

  Het einde is in zicht voor Novak Djokovic. De Servische nummer 1 van de wereld staat weer een stapje dichter bij zijn grote grandslamdroom na winst in de kwartfinales. Matteo Berrettini (ATP-8) is de klos.

  Berrettini begon sterk. De Italiaan dwong de toernooifavoriet tot fouten in de eerste set. Bij 5-5 brak Berrettini de service van Djokovic en stoomde in 77 minuten door naar 5-7. 

   

  Daarna ging Djokovic veel constanter spelen en maakte hij amper nog onnodige fouten, terwijl de Italiaan zijn niveau van de eerste set niet kon vasthouden.   

   

  De wedstrijd was een reprise van de finale op Wimbledon. Toen won Djokovic ook in vier sets en pakte hij zijn 20ste grandslamtitel. 

   

  Mocht Djokovic het toernooi winnen, dan wordt hij recordhouder met 21 grandslamoverwinningen. Roger Federer en Rafael Nadal hebben net als Djokovic 20 titels. 

   

  Voor Djokovic zou het dit jaar ook de perfecte grandslam zijn, met in hetzelfde jaar eindoverwinningen op de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open. 

   

  In de halve finales neemt de 34-jarige Djokovic het op tegen de 10 jaar jongere Alexander Zverev. De als 4e geplaatste Duitser won in drie sets eenvoudig van zijn Zuid-Afrikaanse leeftijdgenoot Lloyd Harris.

  "Ander niveau vanaf set 2":