Djokovic blijft door Wimbledon huppelen en staat in kwartfinales

  Wimbledon

  Novak Djokovic (2, crown1)
  Cristian Garín (82, crown17)
  6
  1
  2
  6
  2
  4
  6
  3
  2

  Novak Djokovic (ATP-1) heeft zijn plaats in de kwartfinales in Londen te pakken. De Serviër ging in drie sets voorbij de Chileen Cristian Garin (ATP-20). Djokovic staat al voor de 12e keer in de kwartfinales op het gras van Wimbledon.

  18 zeges op een rij. Dat is momenteel de reeks die Novak Djokovic neerzet in Londen. Na zijn eindzege in 2019 blijft hij, ook na een jaartje coronapauze, heersen op het heilige gras.

   

  In de 4e ronde kende hij weinig moeite met Cristian Garin. De partij begon uitstekend met meteen een break voor de Serviër. Later in de set pakte hij nog eens de opslag van de Chileen af en zo snelde hij naar een 5-1-voorsprong. Daarna gaf hij setwinst niet meer uit handen.

   

  In set 2 bood Garin meer weerwerk en speelde Djokovic een stuk slordiger. Maar zelfs die dip in zijn tennis leidde niet tot setverlies. In set 3 liep alles wel weer op rolletjes en in minder dan twee uur had Djokovic de klus geklaard.

   

  Djokovic mikt op een 20e grandslamtitel op het Londense gras. Daarmee zou hij Roger Federer en Rafael Nadal bijhalen. Op Wimbledon telt hij momenteel 5 eindoverwinningen.

  Fase per fase

  1. 16 uur 03. Game, set, match. In set 3 krikte Djokovic zijn niveau weer danig op. Garin probeerde weerwerk te bieden, maar het nummer 1 van de wereld liet zijn prooi niet meer los. .
  2. 16 uur 01. Ook set 2 voor Djoko. Na een korte eerste set kreeg Djokovic in set twee toch stevig weerwerk van Garin. Het eerste opslagspelletje ging moeizaam en die trend bleef duren in de rest van de set. De Serviër maakte ook wat foutjes, maar trok uiteindelijk wel aan het langste eind. .
  3. 15 uur 01. Garin heeft geen verhaal in set 1. Novak Djokovic heeft de toon in deze partij gezet. Hij ging meteen in het eerste game door de opslag van Garin en bleef de hele set dominant. Hij pakte nog eens een break en kwam zo 4-1 en 5-1 voor. Garin won nog wel een spelletje maar met een love game zette Djoko de puntjes daarna op de i. .
  4. 14 uur 42. De partij begint goed voor Novak Djokovic. Hij gaat meteen door de opslag van Garin en daarna bevestigt hij ook zijn break. .