Ga naar de inhoud
Krejckova pakt haar eerste grandslamtitel.

Krejcikova (WTA-33) bekroont droomcampagne met titel op Roland Garros

 za 12 juni 2021 17:10
Roland Garros
Barbora Krejcíková (26)
Anastasia Pavlyuchenkova (22, 31)
einde
6
set 1
1
2
set 2
6
6
set 3
4

Barbora Krejcikova heeft de "finale der underdogs" gewonnen op Roland Garros. De nummer 33 van de wereld versloeg Anastasia Pavljoetsjenkova, de nummer 32 van de wereld, na een driesetter. Voor Krejcikova is het haar eerste grandslamtitel.

Dat het niveau aan de top van het vrouwentennis tegenwoordig heel dicht bij elkaar ligt, werd de afgelopen twee weken nog eens duidelijk op Roland Garros. Eén voor één sneuvelden de favorietes, waardoor in de eindfase enkel outsiders overbleven.


Het waren de Tsjechische Krejcikova en de Russische Pavljoetsjenkova, de nummers 33 en 32 van de wereld, die er uiteindelijk in slaagden de finale te bereiken. Zo zou er voor het zesde jaar op rij in Parijs een nieuwe grandslamkampioene gekroond worden.

Krejckova triomfeert na driesetter

In die finale was het Krejcikova die meteen een statement maakte. In de eerste set etaleerde ze solide tennis en sloeg ze toe op de gepaste momenten. Pavljoetsjenkova kreeg drie breaks om de oren: 6-1.

 

In set twee keerden de rollen plots helemaal om. Krejcikova begon meer fouten te maken en Pavljoetsjenkova mepte meer winners uit haar racket. De Russin pakte zo de tweede set met 2-6.

 

In de derde set stonden de zenuwen strak gespannen. Beide speelsters, die nooit eerder in een halve finale van een grandslam stonden, gaven elkaar weinig ademruimte.

 

Krejcikova speelde risicovol, met veel fouten én veel winners. Dat lef zag ze beloond toen ze bij 3-3, na eerder al een break aan elke zijde, nog eens door de opslag van Pavljoetsjenkova ging. De Russin had geen antwoord meer: 6-4 en eerste grandslamtitel voor Krejcikova.

Krejcikova: "Ik begrijp het nog niet goed"

"Ik ben gewoon heel blij", wist Krejcikova achteraf niet veel uit te brengen. "Ik begrijp niet goed wat er net gebeurd is, ik kan niet geloven dat ik een Grand Slam gewonnen heb. Ik wil gewoon iedereen bedanken, ook de fans. Het is fijn weer publiek te zien in deze moeilijke tijden."

 

"Om hier naast Martina Navratilova te staan, die me ook steunde, is prachtig. Jana Novotna probeerde ook ooit om hier de titel te pakken. Zij is er nu niet meer, het is goed dat iemand het voor haar heeft kunnen doen", verwees ze naar haar landgenotes en voormalige tennistoppers.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.