Ga naar de inhoud
Andy Murray mag na een kleine 4 uur tennis de armen in de lucht steken.

Gehavende Andy Murray moet diep gaan maar mag na 4 uur toch vieren

 do 1 juli 2021 00:26
Wimbledon
Oscar Otte (252, Kwal.)
Andy Murray (115, Wild card)
einde
3
set 1
6
6
set 2
4
6
set 3
4
4
set 4
6
2
set 5
6

Andy Murray (ATP-118) is bijzonder diep moeten gaan om zijn plekje in de 3e ronde op Wimbledon veilig te stellen. De Schot kwam in de 3e set nog lelijk ten val, maar trok uiteindelijk na 5 sets aan het langste eind en won de partij na bijna 4 uur tennis.

Murray leek aanvankelijk op weg naar een vrij vlotte overwinning. In de eerste set bood de Duitser Oscar Otte (ATP-151) niet al te veel weerwerk. De 2-voudige winnaar van Wimbledon won die vlot met 3-6.

 

Nadien krikte Otte zijn niveau op, hij haalde de 2 volgende sets met 6-4 binnen. In de 3e set ging Murray ook nog eens hard tegen de grond, hij kon uiteindelijk wel voort.

 

Bij een 2-2-stand in de 4e set werd de wedstrijd onderbroken en gingen de kunstlichten aan. Murray profiteerde van dat oponthoud om even op adem te komen en ging vanaf dan steeds beter tennissen.

 

Een kolkend Centre Court stuwde hem in de 5e set (2-6) uiteindelijk toch nog naar de overwinning. In de volgende ronde treft hij Denis Shapovalov, de Canadese nummer 12 op de wereldranglijst.

Murray gaat tegen de grond in de 3e set

Maar mag na 5 sets wel het zegegebaar maken

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.