Ga naar de inhoud
Carla Suarez Navarro kwam voor het laatst in actie op Wimbledon.

Barty gunt Suarez Navarro slechts 1 set in laatste Wimbledon

 di 29 juni 2021 16:53
Wimbledon
Ashleigh Barty (1, 1)
Carla Suárez (272)
einde
6
set 1
1
61
set 2
77
6
set 3
1

Ashleigh Barty (WTA-1) is de eerste ronde op Wimbledon zonder al te grote problemen doorgekomen. De Australische versloeg Carla Suarez Navarro (WTA-138) in 3 sets.

Barty leek in de eerste set op weg naar een hele vlotte overwinning. Na een klein half uur tennis stond de 6-1 al op het scorebord. Nadien slaagde Carla Suarez Navarro erin om zich terug te knokken. Ze versloeg Barty in een tiebreak met 1-7.

 

In de slotset zette Barty opnieuw orde op zaken met opnieuw een 6-1. In de volgende ronde neemt de Australische het op tegen Anna Blinkova (WTA-89) of Timea Babos (WTA-116).

 

Voor Carla Suarez Navarro was het haar laatste wedstrijd op Wimbledon. De voormalige nummer 6 van de wereld kreeg vorig jaar nog te horen dat ze leed aan de ziekte van Hodgkin, een vrij zeldzame vorm van kanker. 

 

Ze won die strijd en kondigde nadien aan van 2021 een afscheidstournee te maken. Ze maakte enkele weken geleden nog haar comeback tijdens Roland Garros, daar verloor ze in de 1e ronde van Sloane Stephens.

Barty: "Geweldig om tegen haar te spelen"

"Het was geweldig om in de eerste ronde tegen Carla tegen spelen", vertelde Barty na afloop van de partij. Ze is een vechter en een geweldige tegenstander. Het was een voorrecht om met haar op het terrein te staan. Ze is in de hele tenniswereld enorm geliefd."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.