di 8 november 2022 07:14
Duitsland
3-2
België

De Red Panthers (FIH 6) hebben hun 3e wedstrijd in de Hockey Pro League verloren tegen Duitsland (FIH 5). Vorige week wonnen de Belgische hockeyvrouwen nog na shoot-outs, maar dat kunstje konden ze niet nog eens herhalen.

De Red Panthers domineerden in de eerste helft, maar dat weerspiegelde de score niet bij de rust: 1-1. Louise Versavel had met een strafcorner de score geopend, de Duitsers sloegen terug met de hulp van Laura Saenger.

De Belgen hadden nog voldoende kansen voor de pauze, maar pogingen van Ambre Ballenghien en Versavel leverden geen doelpunten meer op. Dat brak de Panthers zuur op in het derde kwart, toen Sara Strauss Duitsland op voorsprong bracht.

Een nederlaag leek in de maak, tot Ballenghien werd neergehaald in de cirkel. Ze zette zelf de strafslag om en sleepte zo nog shoot-outs uit de brand. Een domper voor de Duitsers, die een week geleden al aan het kortste eind trokken bij shoot-outs.

Maar dat scenario herhaalde zich niet opnieuw. Charlotte Englebert raakte de paal en Michelle Struijk miste, waardoor Duitsland de overwinning pakte. "De shoot-outs waren gewoon niet voor ons vandaag", zei Versavel. "Maar we speelden wel een goede wedstrijd."

Woensdag sluiten de Red Panthers hun reeks van vier wedstrijden af tegen Argentinië, de titelverdediger in de Hockey Pro League.