ma 23 januari 2023 16:56
Verenigde Staten
24-22
België

De Belgische handbalmannen zijn er niet in geslaagd het WK in Zweden met een zege te verlaten. Tegen de Verenigde Staten kon het alle kanten op, maar in het slot schoten de Belgen finaal tekort: 24-22. De Wolves blijven zo steken op één zege in hun allereerste kampioenschap.

Na hun allereerste zege op het WK, in de eerste ronde tegen Tunesië, moest vanmiddag nummer 2 volgen. De Belgen stapten het terrein op als favoriet tegen Team USA, maar konden hun rol niet waarmaken.

Omdat ze grossierden in missers. In de eerste 10 minuten konden de Red Wolves de Amerikaanse goalie amper 2 keer verschalken.

Na een remonte was de schade bij de rust niet onherstelbaar (14-12). Handbal is verre van een grote sport over de plas. De Amerikanen, die een ploeg bouwen voor Los Angeles 2028, waren te pakken.

Cirkelspeler Ooms bracht de Belgen langszij. Na zo'n 40 minuten schoot De Beule de Belgen eindelijk op voorsprong: 16-17.

Erop en erover? Neen, want in de slotfase liep het weer spaak. Van 20-21 ging het te snel naar 23-21 voor de VS.

Game over, want de Belgen bleven kansen missen. Strafworpspecialist Arber Qerimi faalde zelfs 2 keer vanaf 7 meter.