Ga naar de inhoud
De Cats kennen geen problemen met Egypte.

WK 3x3: De Belgian Cats walsen over Egypte en leggen perfect rapport voor na 1e dag

 wo 22 juni 2022 21:55
wk 3x3 in antwerpen
België
Egypte
einde
19score6

De Belgian Cats zijn uitstekend begonnen aan het WK 3x3 in eigen land. Na de moeizame winst tegen Mongolië ging het een stuk vlotter tegen Egypte. De Belgische vrouwen zijn na 2 matchen al zeker van een plek in de volgende ronde.

De winst tegen Mongolië was niet meteen overtuigend, maar dat wisten de Belgian Cats zelf ook. "De kop is er nu af", luidde het na de eerste match en dat bleek ook in de tweede wedstrijd van de Belgische vrouwen op dit toernooi.

 

Tegen een al bij al zwak Egypte kwamen de Cats op geen enkel moment in de problemen. De defensieve intensiteit, die al goed zat in de 1e match, werd behouden en de eenvoudige missers werden overboord gegooid.

 

Becky Massey ging voort op haar prima elan en de shots van Julie Vanloo en Laure Resimont vielen nu wel. Egypte wist van geen hout pijlen te maken en moest lijdzaam toezien hoe België met de steun van de fans naar een overtuigende overwinning walste: 19-6.

 

Met de 2 op 2 en door het forfait van de Dominicaanse Republiek zijn de Belgian Cats nu al zeker van een plaats in de volgende ronde. Toch heeft de wedstrijd van vrijdag tegen Polen nog alle belang, want de groepswinnaar mag rechtstreeks naar de kwartfinales en krijgt dus extra rust.

 

Het duel tegen Polen wordt voor de Belgische vrouwen een eerste echt test op dit WK, want de Poolse vrouwen hebben vandaag al getoond dat ze toch uit ander hout gesneden zijn dan Egypte en Mongolië.

Massey: "We willen onze groep winnen"

"Na onze eerste match hebben we gekeken wat er beter kon en dat hebben we meegenomen naar deze wedstrijd. Dat hebben we aangepakt en dat is goed gegaan", reageerde Becky Massey na de winst tegen Egypte.

 

"Het was ons doel om vandaag met twee zeges te starten. De toon is gezet. We mogen hier wel trots op zijn."

 

"We moeten nu onze sterktes en zwaktes analyseren en Polen zo goed mogelijk scouten om te zien hoe dat bij hen zit. Het is de ambitie om onze groep te winnen."

België-Egypte

21:57

Over and out

De tweede overwinning is binnen voor de Belgian Cats en daarmee zijn de Belgische vrouwen meteen ook zeker van een plaats in de volgende ronde.

21:53

De handjes gaan op elkaar en het publiek veert recht voor de laatste minuut.

21:52

Ze wisten niet goed wat ze van dit WK moesten verwachten, maar dit is een prima start en het zal hen heel goed doen.

Heleen Nauwelaers over de Belgian Cats
21:51

On fire! Vanloo dolt met Egyptische en schiet knap binnen

21:50

De Belgian Cats beseffen dat het een gelopen zaak is. Tijdens een time-out zien we al lachende gezichten. De druk is eraf, ze kunnen nu ontspannen de match uitspelen.

21:49

Julie Vanloo heeft het goeie ritme te maken. Een fade-away jumper op één been? Het lukt nu allemaal! 15-3 staat het voor de Cats.

21:49

Nog een bom van Vanloo

21:48

Ik was daarstraks wel onder de indruk van Polen. Dat zal vrijdag een echte waardemeter worden voor de Belgian Cats.

Heleen Nauwelaers
21:47

Nieuwe tweepunter van Vanloo

Egypte staat er bij en kijkt ernaar. Julie Vanloo krijgt veel te veel ruimte en straft dat genadeloos af met haar tweede tweepunter: 13-2.

21:46

Ook Resimont knalt vlot binnen

21:46

Het gat is nu gemaakt. Nu kunnen ze toch wat makkelijker gaan spelen.

Sporza-commentator Christophe Vandegoor
21:45

Bom van Resimont

Laure Resimont haalt haar kanon ook boven. De vice-topschutter van Kangoeroes doet er twee punten bij.

21:44

We zijn bijna 4 minuten onderweg en de Belgian Cats hebben met 9-2 al een aardige voorsprong te pakken. Het ziet er goed uit en met de hulp van het kolkende stadion op de Groenplaats mogen ze dit niet meer laten glippen.

21:44

Vanloo knalt tweepunter binnen

21:42

Heat check Vanloo

Julie Vanloo gooit haar eerste bom binnen op dit toernooi. Meteen erna volgt een "heat check": even controleren of ze vertrokken is, maar de volgende tweepunters mikt ze naast.

21:41

Juichende Niels Destadsbader

In de 1e match miste Julie Vanloo nog enkele makkelijke lay-ups, maar nu toont ze zich wel secuur na een sterke drive naar de ring. 4-2, tot groot jolijt van Niels Destadsbader in de tribunes.

21:40

Egypte staat ook op het scorebord met een tweepunter, maar België gaat er weer over. Resimont scoort en krijgt de fout mee, de bonusvrijworp gaat er ook in: 3-2.

21:40

Mooie score van Resimont, met extra punt vanaf de vrijeworplijn

Gerelateerd: