LIVESTREAM: Lotte Kopecky grijpt nipt naast nieuwe wereldtitel, om 20.51 uur nog Hesters in scratch

 do 17 oktober 2024 20:19

Op dag 2 van het WK baanwielrennen is het onder meer uitkijken naar Lotte Kopecky, die haar wereldtitel verdedigt in de afvalling. Volg het WK hier op de voet en met livestream vanaf 18.30 uur. U kunt ook naar VRT Canvas (18.30-20 uur) of het kanaal van Ketnet (vanaf 20 uur) kijken.

Belgen op 17/10
uur discipline renner uitslag
18.32 uur ploegenachtervolging: 1e ronde (v) De Clercq/Hesters/Jooris/Vanhove 7e, OUT
19.57 uur eliminatie (v) Lotte Kopecky ZILVER 🥈
20.51 uur scratch (m) Jules Hesters  

WK baanwielrennen: 17/10laatste update: 2 minuten geleden

20:24

Hesters om 20.51 uur

De avond van de Belgen zit er nog niet op. Straks rijdt Jules Hesters de scratch. Afwachten wat hij daarin kan, want onze landgenoot heeft nog niet veel ervaring in die discipline.

"Het is net als de afvalling een beetje een loterij, maar ik ben misschien wel een goede gokker", lachte hij op voorhand. Resulteert dat in een tweede medaille voor ons land?

20:17

Kopecky kan wel terugkijken op een ijzersterke wedstrijd. Ze liet zich niet van de voorposten wegslaan. Pas in de laatste meters leek het vat een beetje af.

20:16

Ai, zilver!

Nee, toch! Ally Wollaston heeft een ijzersterke sprint in huis en houdt Lotte Kopecky af. De Belgische mag wel met zilver naar huis. Geen derde wereldtitel op rij, dus.

20:15

Finale!

Kopecky overleeft nog een afvalling. Ze strijdt nu om goud tegen Wollaston, bij Valente is het op.

20:14

Zeker een medaille!

En toen waren ze nog met 3. Lotte Kopecky, Valente en Wollaston.

20:13

Kopecky moet diep in het slot nog met 4 vrouwen zien af te rekenen! Krijgt ze Paternoster, Valente, Gillespie en Wollaston klein?

20:09

Nog 10 overblijvers

We naderen de finale van deze afvalling. Er doen nog 10 rensters een gooi naar de wereldtitel, Kopecky blijft alert voorin.

20:06

Inmiddels zijn er al 6 rensters uit het pak gehaald. Kopecky houdt zich ver van de gevarenzone.

20:04

Een renster uit Hong Kong en een Canadese zijn de eerste slachtoffers. Paternoster speelt gevaarlijke spelletjes achterin.

20:03

Daar gaan ze!

Het pak is vertrokken, met Lotte Kopecky op kop. Wie wordt de eerste afvaller?

19:59

Daar is Kopecky!

Wordt dit hét Belgische hoogtepunt van het WK baanwielrennen? Lotte Kopecky kan in de afvalling voor de derde keer op rij de regenboogtrui meegrissen.

Het concept is simpel: om de twee ronden valt de laatste van het pak af, tot er met 2 gesprint kan worden om goud.

19:46

De spanning zal de hoogte ingaan in het Belgische kamp, want na de tweede reeks in de kwartfinale van de vrouwensprint is het showtime voor Lotte Kopecky. 

19:43

Deense mannen zijn wereldkampioen op de ploegenachtervolging

19:41

De Denen doen het!

Jawel, de Denen mogen een feestje bouwen in eigen land! De thuisrijders zetten een razend spannende finale naar hun hand. Ze houden 32 honderdsten over op de Britten en zijn opnieuw wereldkampioen in de ploegenachtervolging.

19:35

De zaal ontploft nu al. De Denen zijn klaar om hun viertal naar de wereldtitel te schreeuwen.

Renaat Schotte
19:26

Finales in ploegenachtervolging

Geen tijd om te bekomen van de verrassende uitschakeling van het Nederlandse fenomeen Lavreysen. We gaan meteen al door naar de finales in de ploegenachtervolging bij de mannen.

De Ballerup Super Arena zal stevig kolken, want de Deense mannen kunnen in eigen huis opnieuw de wereldtitel grijpen.

19:25

Groot nieuws! Harrie Lavreysen haalt de finale van de keirin niet

19:25
Exit Lavreysen:
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
19:23

Lavreysen uitgeschakeld!

Ai, Harrie Lavreysen sneuvelt in de halve finale van het keirin! Hij komt als vierde over de streep in heat 2, dit is toch een verrassing van formaat.

19:14

Keirin

De derny's zetten zich klaar op de piste, want het is tijd voor het keirin bij de mannen. Uittredend wereldkampioen Quintero rijdt in heat 1, de Nederlandse topper Lavreysen in heat 2. Mogen ze allebei naar de finale?

19:00

De Belgische vrouwen zijn uiteindelijk als 7e geëindigd van de 8 overgebleven landen, ze hebben China achter zich gehouden. Nu wordt de piste ingepalmd door de sprintsters voor hun kwartfinale.

18:53

Groot-Brittannië naar finale

De vrouwen uit Groot-Brittannië verdedigen straks hun titel in de ploegenachtervolging, want zij hebben de laatste heat met een dominant vertoon naar hun hand gezet. Ze moeten de wedstrijd zelfs niet uitrijden, ze hebben de Chinese rensters te pakken.

18:48

Serieuze ommekeer

Italië leek met de vingers in de neus naar de finale te snellen, maar de Duitse vrouwen pakken uit met een geweldige slotkilometer en mogen aan het einde van de avond strijden om goud.

18:42

De kleine finale is nu ook definitief gaan vliegen voor Katrijn De Clercq, Hélène Hesters, Marith Vanhove en Febe Jooris. Polen en Zwitserland gaan in heat 2 onder de tijd van ons land.

18:40

Belgische vrouwen presteren sterk op de ploegenachtervolging

18:36

Belgen gaan kopje-onder

Opnieuw een knappe prestatie van de Belgische youngsters, maar in de slotkilometer moeten ze toch hun meerdere erkennen in Canada. De tijd van 4'22"511 is wel iets om op voort te bouwen, die chrono ligt 2 seconden van het Belgische record.

18:33

Na een kilometer neemt Canada het commando even over, maar het ligt erg dicht bij elkaar. We krijgen een nagelbijter om te starten.

18:31

Daar gaan ze!

Onze landgenotes zijn eraan begonnen! Dwingen ze nog een plekje in de kleine finale af?

18:30

Livestream

Vanaf nu hoef je helemaal niets meer te missen van het WK baanwielrennen dankzij de livestream op deze pagina en op VRT Canvas.

18:21

Beginnen met Belgen!

In de avondsessie krijgen we meteen Belgen aan het werk. Katrijn De Clercq, Hélène Hesters, Marith Vanhove en Febe Jooris rijden binnen 10 minuten de eerste ronde van de ploegenachtervolging.

Gisteren overleefden ze als 7e van 10 landen de kwalificaties, nu nemen ze het op tegen Canada (6e). Zit er nog een plekje bij de beste 4 in?

17:45

Lotte Kopecky heeft heel de piste voor zich alleen bij het losrijden, kort voor de avondsessie

17:00

Sessie 1 zit erop

Na de 1/8e finales in de sprint bij de vrouwen zit de middagsessie erop in Denemarken.

Titelverdedigster Emma Finucane wist zich te plaatsen voor de kwartfinale, net als landgenotes Capewell en Marchant. Dat trio knalde gisteren al naar goud in de teamsprint.

Bij de mannen heeft de Nederlandse topper Harrie Lavreysen zich niet laten verrassen in het keirin. Hij treedt straks aan in de halve finale.

In de avondsessie is er ook heel wat Belgische actie. Katrijn De Clercq, Hélène Hesters, Marith Vanhove en Febe Jooris trappen om 18.32 uur het bal op gang tegen Canada in de ploegenachtervolging.

13:30

Middagsessie

Het Deense Ballerup maakt zich op voor dag 2 van het WK baanwielrennen. Beginnen doen we met een middagsessie zonder Belgen.

Vanavond zijn er wel landgenoten aan zet: om 18.32 uur rijden de Belgische vrouwen de eerste ronde van de ploegenachtervolging, daarna is het aan Lotte Kopecky op de afvalling (19.57 uur) en Jules Hesters in de scratch (20.51 uur).

Wat staat er deze middag dan op het menu? Drie rondes in het keirin bij de mannen en evenveel stuks in de sprint bij de vrouwen.

08:20

Het mooiste afscheid zou zijn om een paar medailles en eventueel een titel te nemen. Dat betekent dat ik nog heel de week vol aan de bak moet.

Bondscoach Kenny De Ketele
08:12

Bondscoach De Ketele: "Korte periode sinds Spelen"

Kenny De Ketele neemt op dit WK afscheid als bondscoach. De voorbereiding was anders dan anders: "Het was maar een korte periode na de Spelen. We hebben de renners niet veel gezien op training. Ze moesten uiteraard eerst rusten, daarna kwam ook de wegcompetitie ertussen."

"We hebben geen heel specifieke voorbereiding kunnen doen, maar dat geldt voor alle landen."

"We kijken uit naar onze traditionele sterkhouders. Ik denk dat we ook veel kans hebben om te scoren in de ploegkoers, omnium, puntenkoers... Nummers waarin we goed zijn."


08:10

De Ketele: "Geen specifieke voorbereiding kunnen doen"

08:03

Jules Hesters rijdt om 20.51 uur de scratch: "Liever WK in augustus"

"Een WK is altijd iets om naar uit te kijken", trapt Jules Hesters een open deur in. Maar de 25-jarige Belg voelt ook dat het een lang seizoen is geweest. "Ik had het WK liever in augustus gehad zoals vorig jaar. Als wegrenner is dat toch iets handiger. Het zal kijken zijn wat er nog in de benen zit."

Hesters rijdt in Ballerup vandaag de scratch en zondag de afvalling, 2 individuele nummers. "Het is leuk om eens meer dan alleen de afvalling te doen. De scratch wordt afwachten. Ik heb nog niet superveel ervaring op dat nummer, zeker niet op een WK, maar het zou goed moeten aanleunen bij mijn kwaliteiten."

"Het is net als de afvalling een beetje een loterij, maar ik ben misschien wel een goede gokker", lacht Hesters, die droomt van een podiumplaats. "Ik zet nog altijd stappen vooruit, mocht de puzzel een keer in elkaar vallen, zou dat heel tof zijn."

08:03

Hesters: "Toch liever een WK in augustus"

07:55

Kopecky won afvalling in 2023 en 2022

Lotte Kopecky verdedigt vanavond haar dubbele wereldtitel. In augustus 2023 was ze de beste in de WK-afvalling in Glasgow, Schotland, een jaar eerder in oktober ook in Saint-Quentin-en-Yvelines, Frankrijk.

In de afvalling valt om de 2 ronden de laatste renster van het pak af, helemaal op het eind wordt er door een overblijvende duo om goud en zilver gesprint.

07:54

Ploegenachtervolging vrouwen

Na hun sterke chrono van gisteren mogen de Belgische vrouwen het als 7e uit de kwalificaties opnemen tegen Canada (6e) in de eerste ronde van de ploegenachtervolging.

Katrijn De Clercq, Hélène Hesters, Marith Vanhove en Febe Jooris reden 4'27"205, liefst 3 seconden sneller dan hun tijd op het Ek begin dit jaar. Met een toptijd kunnen ze eventueel nog de kleine finale om het brons halen.