LIVEBLOG Rode Duivels - Ruben Van Gucht: "De sfeer is optimaal"

 za 29 juni 2024 12:26
" "
Vandaag stond een training achter gesloten deuren op de planning van de Rode Duivels.

Vanavond beginnen de 1/8e finales van het EK! Het is aftellen tot maandag 18 uur - dan nemen de Rode Duivels het op tegen buurland Frankrijk. Vanochtend stond er een gesloten training op de agenda van de Belgen. Om 12.30 uur sprak Johan Bakayoko met de pers. Volg deze pagina om de Duivelse voorbereidingen op de clash met Frankrijk op de voet te volgen.

Rode Duivels - 29 juni

20:39

Belgen bereiden zich voor op overmorgen

14:45

Ik heb de indruk dat er gespeeld wordt met het idee om een ander systeem toe te passen dan hetgeen ze tot hiertoe elke keer gespeeld hebben. Daar is geen zekerheid over, maar Johan Bakayoko leek dat te laten uitschijnen.

Ruben Van Gucht
13:37

"De sfeer is enorm goed"

Onze man ter plaatse Ruben Van Gucht nam polshoogte van de sfeer bij de Duivels.

“Het stof is wat gaan liggen na alles wat er gebeurd is bij België-Oekraïne en vooral nadien met de supporters. De knop is omgedraaid. Ze zijn de afgelopen twee dagen niet met voetbal bezig geweest en dat heeft geholpen. Het was tijd voor recuperatie, verzorging en familie.”

“Alle Duivels die we gesproken hebben laten uitschijnen dat de commotie voorbij en vergeten is. De sfeer is enorm goed blijkbaar.”

Volgens Van Gucht steken er niet alleen in België akkefietjes de kop op. “Ook bij tegenstander Frankrijk is de pers heel scherp voor bondscoach Deschamps”, klinkt het. "We hebben ons laten vertellen dat Deschamps gisteren te elfder ure een persconferentie heeft afgelast."

13:30

Ruben Van Gucht over de goede sfeer bij de Rode Duivels

12:43

Einde van de persconferentie

Geen vragen meer voor Johan Bakayoko. De flankaanvaller verlaat de perszaal.

12:42

"Dat we weinig tegendoelpunten slikken wordt niet voldoende onderstreept"

"Zowel op aanvallend als verdedigend vlak zijn we zeer sterk. We slikken zeer weinig tegendoelpunten. Dat wordt niet voldoende onderstreept, vind ik. Een verdediging dient om te verdedigen. We hebben misschien niet de grote namen zoals andere landen, maar we hebben spelers met buitengewone kwaliteiten."

12:41

"Een rustdag of een trainingsdag is voor mij gelijkaardig. We rusten uit, we spelen PlayStation, we praten en lachen samen. De familie kwam op bezoek."

12:40

Bakayoko deelt de mening van De Bruyne over het fluitconcert

"Persoonlijk vond ik het fluitconcert niet nodig. Wie voetbal kent, weet dat alle wedstrijden moeilijk zijn. We zijn geplaatst voor de volgende ronde en dat is het belangrijkst. We hadden meer druk kunnen zetten tegen Oekraïne, maar - zoals Kevin De Bruyne zei - wat als we nog een goal hadden geslikt in de laatste minuut? Dan zat ik hier nu niet."

12:39
12:38

"Ik zou niet graag Mbappé zijn voor 1 dag"

"Ik zou natuurlijk wel zijn carrière willen nastreven. Maar ik ben Johan Bakayoko en ik ben gelukkig zo."


"Hij is zeer compleet en mooi om naar te kijken. Hij scoort als aanvaller op alle vlakken goed."

12:38

"Ik herinner me goed waar ik was tijdens de match tegen Frankrijk in 2018"

"Het verlies deed veel pijn, zoals bij alle Belgen. We hadden kunnen en moeten winnen. Vandaag deel uitmaken van de ploeg die revanche kunnen nemen tegen Frankrijk is mooi voor mij."

12:37

Over de weinige goals: "Meer geluk nodig"

Volgens Bakayoko moeten de Duivels op aanvallend vlak niet veel veranderen. "We hadden veel kansen, we hebben gewoon meer geluk nodig. Dat is voetbal: soms scoor je 4, 5 keer, soms scoor je niet."

12:37

"Ik ben drukker bezig met spelen dan met een transfer"

Bakayoko zit met zijn gedachten niet bij een transfer momenteel. "Ik denk meer na over hoe ik hier mijn best ga doen en wanneer ik mijn kans zal krijgen dan aan een transfer.


Over zijn vertrek bij PSV is hij duidelijk: "Dat heb ik nooit gezegd, dat hebben anderen gezegd. Natuurlijk komen er ploegen voor mij kijken. Dan moet je op het juiste moment erover nadenken maar dat is niet nu.

12:36

Bakayoko schijnt zijn licht op de sterktes van Frankrijk

"In het algemeen is het een sterke kern. Op elke positie hebben ze een speler van wereldklasse, maar wij ook." 

12:35

Bakayoko ziet duidelijke verschillen met de vorige confrontaties met Frankrijk

"Nieuwe spelers, nieuwe trainer. Alles is anders dus de wedstrijd zal anders zijn. De omstandigheden zijn veranderd ten opzichte van de vorige confrontaties. De manier waarop wij het spelletje zien is anders dus het wordt een andere wedstrijd."

12:35

De sfeer in de groep zit goed, op penalties werd er nog niet getraind

"Er is een heel goeie sfeer. Ik denk niet dat we dit EK beleven op de manier dat veel mensen denken. We lachen heel veel met elkaar."


Op penalties hebben de Rode Duivels (nog) niet getraind. "Loïs (Openda) heeft toevallig eentje getrapt vandaag.Of die binnen ging mag je aan hem vragen." 

12:34

"Ik heb niet zo veel wedstrijden van Frankrijk bekeken"

"Of Frankrijk teleurstelt op dit EK? Om eerlijk te zijn heb ik niet veel wedstrijden bekeken. Enkel de wedstrijd tegen Nederland heb ik gezien. Het was een gelijkwaardige wedstrijd waarin Frankrijk goeie momenten had. Ik heb dus niet voldoende gezien om te oordelen."


De sleutel om te winnen tegen Frankrijk is het eigen spel volgens Bakayoko. "Als we goed doen wat we tot nu toe hebben gedaan - samenspelen en op basis van onze krachten ruimte creëren - dan kunnen we winnen."

12:34

Bakayoko over duel tegen Frankrijk: "Er is geen favoriet in mijn ogen"

Johan Bakayoko twijfelt over wie nu de uitgesproken favoriet is maandagavond. "Wij hebben bepaalde sterke punten, zij ook. We hebben ook allebei onze zwaktes. Er is geen favoriet, beide ploegen vrezen elkaar."

12:33

Bakayoko is duidelijk over de Belgische aanval en Romelu Lukaku

"De aanval en Romelu Lukaku die het minder goed doen? Daar ben ik het niet mee eens. Lukaku zijn drie afgekeurde doelpunten waren heel nipt. Voor hetzelfde geld scoorde hij al drie keer. Romelu stond al vaker in zo'n situatie en hij is sterk genoeg om hieruit te komen."

12:32

Bakayoko over het verliezen van zijn basisplaats

"Ontgoocheld? Ja, een beetje. Ik werk hard om basisspeler te zijn. Gefrustreerd? Dat niet. De coach maakt beslissingen en kiest voor de beste ploeg in zijn ogen. En we zijn door naar de volgende ronde, dus ik kan alleen maar blij zijn."

12:27

Persconferentie begint met verontschuldigingen

Gisteren deed een video op de sociale media van de Rode Duivels stof opwaaien. Daarin ging het erover dat Onana op het scheenbeen van Mbappé zou tackelen. De video - in samenwerking met comedian Pablo Andres - was humoristisch bedoeld en is ondertussen offline gehaald. Perschef Stefan Van Loock biedt vanuit de KBVB zijn verontschuldigingen aan voor die video.

12:25

Johan Bakayoko staat de pers te woord

Binnen enkele minuten houdt Johan Bakayoko zijn persbabbel. Hierboven kan u de livestream live volgen.

11:29

Enkele Belgische fans komen op Facebook met een open brief om het fluitconcert na de wedstrijd tegen Oekraïne te kaderen. Hierin worden niet alleen enkele bezorgdheden geuit omtrent het spel van de Duivels, de fans benadrukken dat ze hiermee de ploeg willen aanmoedigen. De Facebookpagina 'Belgium Fans' behoort niet tot de officiële mediakanalen van '1895', de officiële fanclub van de Rode Duivels. Lees de open brief hieronder.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
10:30
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
10:00

Gesloten training en persconferentie met Bakayoko

Het is zover: vanavond beginnen de 1/8e finales van het EK! Onder meer gastland Duitsland en titelverdediger Italië komen in actie. De Rode Duivels spelen pas maandagavond: dan nemen ze het op tegen Frankrijk om 18 uur.


Vandaag staat er voor de Belgen een gesloten training op het programma. Om 12u30 staat Johan Bakayoko de pers te woord. Op deze pagina hoeft u niets te missen van alle Duivelse actie!