Ga naar de inhoud
Wout van Aert.
za 30 december 2023

Materiaalpech nekt Wout van Aert in Hulst: "Ik voelde me heel erg goed en was wellicht iets te gebrand"

De Wereldbekerveldrit in Hulst leek wel behekst voor de G3. Eerst kwam Tom Pidcock ten val, daarna ontsnapte ook Wout van Aert niet aan de pechduivel. Na een akkefietje met Pim Ronhaar stond Van Aert een poosje stil. Zijn winstkansen kregen zo uiteraard een ferme knauw. Hij eindigde na een lange jacht - en een extra lekke band - nog 5e.

"De start verliep niet heel lekker, waardoor ik al snel wat plekken moest goedmaken", begon Wout van Aert aan zijn verhaal van de dag.

 

"In het gevecht voor de posities kwam ik helaas ten val. Uiteindelijk bleek mijn ketting defect. Daarmee verloor ik een hoop tijd."

 

"Toen ik eindelijk mijn achtervolging kon inzetten, reed ik lek en moest ik een halve ronde met een lekke band rijden. Daarmee was het gevecht voor de podiumplaatsen wel voorbij.”

 

Toch klinkt Van Aert optimistisch. "Ik voelde me heel erg goed de voorbije dagen. Wellicht was ik iets té gebrand. Dat heeft vandaag helaas verkeerd uitgepakt."

 

"Wel ben ik blijven strijden en heb ik het hoofd niet laten hangen na de verschillende ongemakken. Gelukkig dient de volgende kans zich al weer snel aan.”

Gerelateerd: