Ga naar de inhoud

Jasper Philipsen en Lotte Kopecky verkozen tot Flandriens van het Jaar, Van der Poel is internationale laureaat

 di 7 november 2023 22:05
Lotte Kopecky en Jasper Philipsen gaan met de trofee naar huis.

Jasper Philipsen heeft Remco Evenepoel achter zich gelaten als Flandrien van het Jaar. Bij de vrouwen geen verrassing: daar werd wereldkampioene Lotte Kopecky voor de vierde keer op een rij gelauwerd. Ook Peter Sagan, Greg Van Avermaet en Mathieu van der Poel vielen nog in de prijzen in Oostende.

Het was sterrenkijken in het Kursaal van Oostende. 


Voor het Gala van de Flandrien verzamelde de wielerwereld aan de Belgische kust voor een avond vol prijsuitreikingen. En dat zal vooral Lotte Kopecky geweten hebben.


De stralende Leading Lady van het Belgische wielrennen kreeg een staande ovatie wanneer ze voor de vierde keer op een rij de trofee voor Flandrienne van het Jaar in ontvangst mocht nemen. 


Met een wereldtitel op de weg, winst in de Ronde van Vlaanderen en een verrassende 2e plaats in de Tour zag Kopecky haar wonderjaar nog eens verzilverd worden in een prijs. Onze landgenote won eerder al de Kristallen Fiets.

 

Bij de mannen was het deze keer niet Remco Evenepoel die in de prijzen viel, wel Jasper Philipsen. De zegekoning van het afgelopen wielerseizoen werd door zijn collega's verkozen tot Flandrien van het Jaar. De spurtbom van Alpecin-Deceuninck boekte 19 ritoverwinningen in 2023.


Zijn ploegmakker Mathieu van der Poel kreeg op zijn beurt de prijs voor Internationale Flandrien. De Nederlander kende met twee monumenten - Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix - én het wereldkampioenschap een echt boerenjaar.


Verder kregen ook nog Greg Van Avermaet en Peter Sagan erkenning voor hun succesrijke carrière. Uit de handen van Tom Boonen kregen beiden nog een Lifetime Achievement Award.

Gerelateerd:

Gala van de Flandrien

22:13

Jasper Philipsen wint de Flandrien van het Jaar na topseizoen

22:10

Jasper Philipsen is Flandrien van het Jaar

Bij de mannen is het deze keer niet Remco Evenepoel die in de prijzen viel, wel Jasper Philipsen. De internationale zegekoning van het afgelopen wielerseizoen werd door zijn collega's verkozen tot Flandrien van het Jaar. De spurtbom van Alpecin-Deceuninck boekte 19e ritoverwinningen in 2023.


21:46

Ik herinner me dat ik enkele jaren geleden nog tussen mijn kader hing tijdens de Ronde om überhaupt te kunnen volgen. En dit jaar gewoon kunnen wegrijden, dat was echt zeer mooi.

Lotte Kopecky
21:40

Serge Pauwels mag de garnaalkroketten proeven: "Blij dat ik nu geen coureur meer ben"

21:33

Lotte Kopecky is de Flandrienne van het Jaar: "Heel leuk gevoel als het zo makkelijk gaat"

21:32

Belgische topsportvrouwen wensen Kopecky proficiat: "Blijf recht, want vallen is voor judoka’s"

21:31

Lotte Kopecky is Flandrienne van het Jaar

De Leading Lady van het Belgische wielrennen mag voor de tweede keer het podium betreden. Voor de vierde keer op een rij is de Lotte Kopecky verkozen tot Flandrienne van het Jaar.

Met een wereldtitel op de weg, winst in de Ronde van Vlaanderen en een verrassende 2e plaats in de Tour ziet Kopecky haar wonderjaar nog maar eens verzilverd worden in een prijs. Onze landgenote won eerder al de Kristallen Fiets.

21:30

Ewoud Vromant mag garnaalkroketten draaien: "Leven is als een kroket, je moet zelf de vulling toevoegen"

21:26

Herinneringen ophalen aan het topjaar van Mathieu van der Poel: "Als wereldkampioen moet je je tonen"

21:25

Een woord van dank van Mathieu van der Poel: "Onvergetelijk seizoen"

21:22

Ik heb het Mathieu meteen na het WK gezegd: nú moet het moeilijkste jaar nog komen.

Adrie van der Poel
21:16

Internationale Flandrien: MVDP

Ook Mathieu van der Poel valt in de prijzen in Oostende. De Flandrien van het Jaar kan hij niet worden, maar de Internationale Flandrien natuurlijk wel. De Nederlander die dit seizoen twee monumenten en het WK won, blijft in de telling voor Tadej Pogacar.

21:15
Kopecky in de gele trui tijdens de Tour van 2023
21:15

Sep Vanmarcke mag garnalen pellen: "Koers is mooi, maar ook een harde wereld"

21:10

De Vonk van het Jaar: Lotte Kopecky op de Tourmalet

21:09

Vonk van het Jaar

Een stralende Lotte Kopecky mag een eerste keer - maar niet de laatste keer? - naar het podium wandelen. De Belgische kopvrouw krijgt de Vonk van het Jaar uitgereikt. Dat is de prijs voor hét moment van het afgelopen wielerjaar. Kopecky kende veel hoogtepunten op haar fiets, maar haar Tour de France - en vooral de beruchte rit bovenop de Tourmalet - bezorgde het meeste mensen kippenvel.

21:00

Fleur Moors, Alec Segaert en Thibaut Van Damme zijn de Flandriens van de Toekomst

20:54

Flandriens van de Toekomst

Er is ook oog voor de jeugd op het Gala van de Flandrien. Nieuweling Thibaut Van Damme, juniore Fleur Moors en belofte Alec Segaert - die al tweede werd op het BK bij de profs - mogen de prijs van Flandrien van de Toekomst in ontvangst nemen. Voor Segaert is het al de tweede keer dat hij deze trofee wint.