Ga naar de inhoud

"Het grootste talent sinds Sam Deroo": torenhoge potentieel van Ferre Reggers laat Dragons dromen tegen Polen

 zo 10 september 2023 09:07
Ferre Reggers
Ferre Reggers in het shirt van de nationale ploeg.

Nog maar 20 jaar, maar uitvoerig gescout door topland Polen. Ferre Reggers ontbolstert op dit EK als hoofdaanvaller van de Red Dragons. Geen verrassing voor iedereen die zijn prille carrière van dichtbij volgt. Het verhaal van zijn steile opmars en torenhoge potentieel dat België doet dromen in de 1/8e finales.

Het stond in de sterren geschreven dat hij vroeg of laat het stokje zou overnemen bij de Red Dragons.

 

In de jeugdcategorieën sleepte Ferre Reggers steevast de prijzen van topscorer in de wacht op EK's en WK's. Dat het aanstormende talent snel zijn plaatsje zou verdienen op het allerhoogste niveau, was toen al duidelijk.

 

Op dit EK bewijst de nog maar 20-jarige hoofdaanvaller zijn waarde. Met 27 punten nam hij zijn ploeg bij de hand voor, tijdens en na het dipje tegen Estland richting 1/8e finales.

 

"Als hij goed is, dan is hij écht top", vertelt ploeggenoot Wout D'Heer, die hoopt dat Reggers ook vandaag zo'n dag heeft.

Ferre Reggers kaapte steeds persoonlijke trofeeën weg op toernooien bij de jeugd.

Op zoek naar heilige volleybalvuur

Snelheid: typerend voor het volleybalverhaal van Reggers. Als een raket schoot zijn carrière de hoogte in.

 

Nadat hij pas in het vijfde middelbaar naar de Topsportschool in Vilvoorde trok, raasde Reggers zijn leeftijdsgenoten voorbij. Op kracht en techniek leek het soms zelfs iets té makkelijk.

 

Dan daagden zijn ploegmaats hem uit om zijn niveau op te krikken. "Als iemand me uit mijn kot lokt, geeft me dat net een extra geut motivatie", lacht Reggers er zelf mee.

 

"Mekkeren of kafferen, het maakt me allemaal niet uit. Alle middelen zijn goed om het heilige vuur op te poken." 

Ik lijk stil en geen tafelspringer, maar pas goed op: ik kan keihard uit de pijp komen.

Ferre Reggers

Al kwam de vonk voor volleybal er geheel toevallig.

 

"Ik stapte op een dag zomaar de sporthal in Lubbeek binnen en zag wat mensen volleyballen. Ik was meteen verkocht", vertelt de hoofdaanvaller.

 

"Maar er was wel wat overredingskracht nodig bij hem en zijn ouders om bij de U17 de stap naar de Topsportschool te maken", pikt Dominique Baeyens in. Een stap die alle partijen zich achteraf niet beklaagden.

 

Hoe kon het ook anders? Als jonge knaap spendeerde hij zijn late avonden met beelden van de Italiaanse competitie. Introvert als hij toen was, durfde hij nooit dromen om daar ooit te spelen. Deze zomer – en een smak zelfvertrouwen rijker – versiert hij een overstap van Maaseik naar Milaan.

 

"Op het eerste gezicht lijk ik een stille jongen en ben ik geen tafelspringer", geeft Reggers toe. "Maar pas goed op: ik kan keihard uit de pijp komen." Het bewijs zien we telkens opnieuw tussen de lijnen.

Ferre Reggers trok de Dragons over de streep tegen Estland met zijn service en aanval.

Klaar voor volgende stap

"Op de radar van heel wat Europese clubs, maar hij volgt de voetstappen van Romelu Lukaku en Kevin Klinkenberg."

 

Dat Ferre Reggers met open armen wordt onthaald bij Milano, blijkt uit de aankondiging van de club. En ook de Red Dragons zien zijn transfer graag gebeuren. "Hij is absoluut klaar voor de volgende stap", klinkt het in koor.

 

"Hij krijgt daar niet de zware last van de verantwoordelijkheid als eerste hoofdaanvaller. Hij krijgt veel tijd om fysiek, technisch én mentaal beter te worden", oordeelt bondscoach Emanuele Zanini.

 

"En om volwassen te worden. Zijn transfer komt niet te vroeg, dit is het juiste moment. Hij komt in Milaan terecht in de perfecte omgeving om beter te worden."

Ferre Reggers is het grootste Belgische talent sinds Sam Deroo.

Jolan Cox

Dat hun hoofdaanvaller beter wordt, kan de nationale volleybalploeg enkel toejuichen.

 

Dat momentjes van verval – zoals tegen Zwitserland in de laatste groepswedstrijd – nog deel uitmaken van zijn spel, kunnen de andere Dragons mee leven.

 

"Hij geeft soms de indruk om jeugdig en onbezonnen te spelen, maar hij is er echt mee bezig en kan serieus meppen", deelt D'Heer.

 

Ook Jolan Cox twijfelt niet aan het potentieel van zijn jonge ploegmakker. "Je kunt stellen dat hij het grootste Belgische talent is sinds Sam Deroo. Hij heeft alle fysieke capaciteiten en de goeie werkethiek."

 

Deroo kan dus met een gerust hart het stokje doorgeven aan de leider van de volgende generatie. Maar eerst willen ze samen stunten tegen Polen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Polen - België vanavond live op Sporza

Om 21 uur staat België voor een loodzware opdracht op het EK volleybal. In de 1/8e finales moeten ze het opnemen tegen vicewereldkampioen Polen.

 

Kijk live naar de match in onze app, via onze website en op het kanaal van Ketnet. De uitzending begint om 20.50 uur.