Ga naar de inhoud

Ongeloof troef bij spelers van Roeselare na stunt: "Onwezenlijk wat we tegen Modena flikten"

 wo 29 maart 2023 23:23

Een stunt van formaat. Je zou voor minder euforisch worden. De spelers van Roeselare geloven hun ogen niet wanneer ze naar het scorebord kijken in Italië. Een droge 0-3 en een uitstekende uitgangspositie als gevolg. "Dit kan wel eens een belangrijk moment worden voor het Belgische volleybal", klinkt het.

"Ongelooflijk", hijgt spelverdeler Stijn D'Hulst na. 

 

"Hier 0-3 winnen in het hol van de leeuw, dat had niemand verwacht. Dat we niet kansloos waren, bewezen we ook al afgelopen maanden. Maar dit doen is gewoonweg fantastisch."


Dankzij een knappe prestatie kan Roeselare de terugmatch met veel vertrouwen aanvatten. "De eerste stap is gezet, maar de moeilijkste komt volgende week. En natuurlijk hebben we de golden set achter de hand, al gaan we die proberen vermijden."

 

"Er was vandaag veel druk en dat gaat volgende week niet anders zijn. In een kolkend en uitverkocht Schiervelde, wordt het sowieso genieten." 

 

"Maar laat ons eerst hier maar van genieten. Dat verdienen we ook."

Coolman: "Ik voelde: vandaag is het moment"

"Uiteraard durf je hier niet van dromen. We kenden onze eigen sterkte wel, maar hier winnen is magnifiek", glundert middenman Pieter Coolman. 

 

"Alles zat goed vandaag bij ons. Modena maakte net iets te veel fouten, wat on-Italiaans is. We hebben er optimaal van geprofiteerd, ze bij het nekvel gegrepen en ze niet meer losgelaten."

 

"In de tweede set pakten we opnieuw een kloof en dacht ik: vandaag is het moment, ze zijn te pakken. Toen groeide het geloof en zetten we alles op alles."

 

"Dominique Baeyens zijn voorspelling.... Misschien gaan we hem toch nog gelijk moeten geven. We krijgen een unieke kans, aan ons om het thuis af te maken. Heel volleybalminnend België steunt ons, dus het geloof gaat enorm zijn."

Verhanneman: "Dat ik dit nog mag meemaken..."

Hoekspeler Matthijs Verhanneman kwam meteen na de wedstrijd met een analyse op de proppen. 

 

"We hadden hun opslag goed onder controle en nadien pakten we ook alles in verdediging", zegt de ervaren rot van Roeselare. 

 

"Als dat goed zit, weten we dat Stijn het spel perfect verdeelt en dat er een ongelooflijke hoofdaanvaller klaarstaat om het af te maken. Dan kan echt alles. Het is onwezenlijk wat we hier vanavond geflikt hebben."


"Een Europese beker zou echt een hoogtepunt zijn. Dat ik dit nog mag meemaken... Ik ben niet meer de jongste, he", zegt de 34-jarige Belg.

 

Hij beseft meteen ook het belang van de stunt: "Het is mooi en belangrijk voor het Belgische volleybal. Er is niet zo'n grote instroom aan jongens, dus ik denk dat we met dit resultaat ons steentje bijdragen."

Gerelateerd: