Ga naar de inhoud

Michael Jordan viert 60e verjaardag met gift van 10 miljoen dollar en trailer nieuwe film

 vr 17 februari 2023 12:27
Jordan viert zijn verjaardag met een prachtig gebaar.
Jordan viert zijn verjaardag met een prachtig gebaar.

Michael Jordan blaast vandaag 60 kaarsen uit. In plaats van zichzelf stevig in de watten te leggen, deelt de legendarische basketbalster liever zelf een cadeau uit. De 14-voudige All-Star doneert maar liefst 10 miljoen dollar aan Make-A-Wish, de grootste donatie ooit van een persoon.

Jordan werkt al sinds 1989 samen met Make-A-Wish, een organisatie die helpt bij het vervullen van de laatste wensen van ernstig zieke kinderen. 

 

De Amerikaan vindt zijn 60e verjaardag het ideale moment om de stichting extra te steunen. 

 

“Ik kan me geen beter verjaardagscadeau bedenken dan Make-A-Wish te steunen, zodat elk kind de magie kan ervaren van het laten uitkomen van hun wens", zei hij. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Sporticoon en ondernemer

Dat Michael Jordan dat "kleingeld" kan missen, heeft het icoon niet enkel te danken aan zijn successen op het basketbalveld. De ster van de Chicago Bulls maakte ook furore in de schoenenbusiness.

 

Net dat was voer voor een nieuw werk gewijd aan Jordan. Na het succes van "The Last Dance", een documentaire over de carrière van de 6-voudige kampioen, volgt nu een film over het succes van zijn schoenenmerk. 

 

"Air", zoals de film heet, gaat over de gok die Nike nam toen het Michael Jordan contracteerde. In 1984 was Nike nog relatief onbekend en Jordan had nog geen match gespeeld in de NBA. Samen zouden ze uitgroeien tot de grootste in hun respectievelijke vakgebieden. Jordan op het basketveld, Nike in de schoenensector. 

 

De film gaat op 5 april in première in de bioscoopzalen. Hieronder kan u alvast de trailer bekijken. 

Jordans als collector's item

Het merk Air Jordan bracht een ware revolutie op gang, zowel in de sportwereld als op cultureel vlak. Het is vandaag 1 van de populairste schoenenmerken ter wereld. 

Schoenen van Jordan zijn een echt collector's item geworden en worden door verzamelaars aan waanzinnige prijzen verkocht. 

 

Een paar Jordans haal je in huis vanaf ongeveer 170 euro. Door beperkte oplage zijn veel soorten vrijwel meteen uitverkocht. Daardoor kan de prijs nadien stijgen tot zo'n 1500 euro.   

 

De duurste Jordan ooit had een prijskaartje van maar liefst 1,47 miljoen dollar (1,26 miljoen euro). Die werden door MJ gedragen in de legendarische "flu game", waarin Jordan ondanks ziekte zijn Chicago Bulls naar een overwinning tegen Utah leidde.

 

In het programma "#weetikveel" onderzocht Kobe Ilse waarom Jordans, en sneakers in het algemeen, zo populair werden.

 

En van die populariteit kunnen nu ook heel wat kinderen met een laatste wens genieten.