Ga naar de inhoud

Hartverwarmend: Dries Mertens en Kat Kerkhofs helpen in noodcentrum voor slachtoffers aardbeving

 wo 8 februari 2023 11:39
Dries Mertens en zijn vrouw Kat Kerkhofs helpen de slachtoffers van de aardbeving in Turkije.

Nooit te beroerd om zijn naasten te helpen. Dries Mertens stak vandaag, samen met zijn vrouw Kat Kerkhofs, zijn handen uit de mouwen voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije. In het stadion van zijn club Galatasaray worden noodgoederen verzameld.

Dries Mertens is een stille weldoener. Normaal pakt de Rode Duivel nooit uit met zijn liefdadigheidsacties, maar zijn club Galatasaray zette de goede daden van zijn speler toch in de verf met enkele foto's.

 

Mertens en Kerkhofs trokken naar het hulpcentrum dat Galatasaray installeerde op de stadionparking. De club stuurde al bijna twintig vrachtwagens met goederen naar het getroffen gebied rond Gaziantep.

 

Het is lang niet de enige actie van naastenliefde door Mertens.

(Lees verder onder de foto)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Zo trok de aanvaller op een koude nacht ooit het stadscentrum van Napels in. Daar deelde hij samen met twee vrienden pizza's uit aan verkleumde daklozen in de stationsbuurt. Allemaal anoniem.

 

Geregeld stuurt de aanvaller medicijnen op naar Venezuela, zamelt hij kleding in voor kansarme jongeren en bezoekt hij diverse kinderziekenhuizen. Mertens zette ook al de schouders onder een project van zijn verlamde ex-ploegmaat Mihai Nesu.

 

"Ik geloof niet in iets religieus", liet Mertens eerder optekenen. "Maar ik geloof dat als jij en de mensen rondom je gelukkig zijn, de wereld er beter uitziet."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: