Ga naar de inhoud

Milwaukee legt Williamson lam en plaveit zo de weg naar de winst in New Orleans

 di 20 december 2022 09:55
Zion Williamson wordt op de huid gezeten door Giannis Antetokounmpo.
Zion Williamson wordt op de huid gezeten door Giannis Antetokounmpo.

In de NBA heeft Milwaukee de topper op het veld van New Orleans naar zijn hand gezet. Giannis Antetokounmpo - ijzersterk in aanval - en Jrue Holiday - cruciaal in verdediging - dirigeerden hun team naar een 119-128-overwinning tegen Zion Williamson en co.

New Orleans mocht onlangs even snuffelen van de koppositie in de Western Conference en kreeg vannacht met Milwaukee de huidige nummer 1 uit het Oosten over de vloer.

 

Voor Jrue Holiday was het een terugkeer naar zijn ex-club en dat haalde nog eens het beste naar boven in de guard voor dit topduel. Holiday was cruciaal met een belangrijk shot in het 4e quarter dat het momentum deed kantelen, maar viel vooral op door zijn snoeiharde verdediging op Zion Williamson.

 

Holiday toonde de hele wedstrijd lang waarom hij een van de beste verdedigers in de NBA is en dat frustreerde Williamson zodanig dat hij in het 3e quarter zelfs een technische fout kreeg na een discussie met een van de refs.

 

Met de hulp van Giannis Antetokounmpo en Brook Lopez beperkte Holiday zijn ex-ploegmaat Williamson tot 9 punten in de eerste 3 quarters. In het laatste kwart deed Williamson daar nog eens 9 punten bij, maar dat volstond niet voor de overwinning. New Orleans ging met 119-128 de boot in, ondanks 37 punten en 18 rebounds van Jonas Valanciunas.

 

Bij de bezoekers was Antetokounmpo de topschutter met 42 punten. De Griek plukte ook 10 rebounds. Ook Lopez was met 30 punten goed bij schot. Dankzij de zege blijven de Bucks de nummer 1 in de Eastern Conference. New Orleans prijkt op de 4e stek in het Westen.

Bekijk een ruime samenvatting van de wedstrijd:

De 10 hoogtepunten in de NBA vannacht:

Alle uitslagen:

  • Cleveland - Utah 122-99
  • Philadelphia - Toronto 104-101 (n.v.)
  • Atlanta - Orlando 126-125

  • Houston - San Antonio 105-124
  • Minnesota - Dallas 116-106
  • New Orleans - Milwaukee 119-128

  • Oklahoma City - Portland 123-121
  • Phoenix - LA Lakers 130-104
  • Sacramento - Charlotte 119-125

De stand in de NBA:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.