Ga naar de inhoud

Basketballer met één arm maakt eerste punten in NCAA-competitie, inclusief harde dunk

 wo 14 december 2022 12:36
Hansel Emmanuel
Hansel Emmanuel

De Amerikaanse basketballer Hansel Emmanuel heeft zijn eerste punten gemaakt voor de Northwestern State University. Dat is bijzonder, want Emmanuel heeft maar één arm. Dat weerhoudt hem er niet van om op hoog niveau te spelen. "Ik heb mijn familie trots gemaakt", reageerde hij na afloop.

Hansel Emmanuel is al een poosje een fenomeen op sociale media. De 19-jarige Amerikaan met roots in de Dominicaanse Republiek kan namelijk een aardig stukje basketballen en dunken, ook al heeft hij maar één arm.

 

Emmanuel verloor op jonge leeftijd zijn linkerarm bij een ongeluk, maar dat belet hem niet om zijn basketbaldroom waar te maken. Sinds dit seizoen komt hij uit voor de Northwestern State University in de NCAA, de Amerikaanse universiteitscompetitie.

 

Daarin heeft de 1,98m grote guard nu ook zijn eerste punten gemaakt. Enkele dagen geleden was hij tegen Louisiana-Monroe goed voor 5 punten. Nadat hij eerder al een lay-up gemaakt had, zijn eerste score, pakte hij na een gemiste vrijworp ook nog uit met een dunk. De zaal ontplofte.

 

"Ik heb mijn familie trots gemaakt", glimlachte Emmanuel na de wedstrijd. "Ik blijf hard werken. Ik geef niet op."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bekijk een filmpje met hoogtepunten van Hansel Emmanuel: