Ga naar de inhoud

Wout van Aert: "Ik ben klaar voor de strijd, maar er zijn kapers op de kust"

 ma 12 september 2022 08:15
Wout van Aert werd gisteren tweede.

Wout van Aert heeft in Canada zijn laatste wedstrijdkilometers gereden voor het WK van 25 september in Wollongong. Onze landgenoot zakt naar Australië af na wat hij zelf "een goeie voorbereiding" noemt. Al beseft ook Van Aert dat een regenboogtrui niet op een dienblaadje gepresenteerd zal worden. 

Waar de GP van Québec vrijdag nog veel renners deed dromen van de zege, was de GP van Montréal in de finale een speeltuin voor slechts een handvol toppers.

 

De tweede eendagskoers in Canada was bijzonder slopend met meer dan 4.500 hoogtemeters, een koers met het karakter van een klim- of Ardennenklassieker.

 

Wellicht vormt het WK in Australië de gulden middenweg van deze twee Canadese koersen en met een 4e en 2e plaats heeft Wout van Aert bevestigd dat hij (een van de) topfavoriet(en) is voor het WK.

 

"Ik heb oprecht genoten van deze koersen", vertelt Van Aert op de website van Jumbo-Visma na zijn debuut in Canada.

 

"Het was een goeie voorbereiding op het WK. Het parcours in Montréal was zeer uitdagend en wellicht vergelijkbaar met dat in Wollongong over twee weken."

 

"Ik heb aangetoond dat ik klaar ben om daar de strijd aan te gaan, maar dit weekend heeft ook uitgewezen dat er een boel kapers op de kust zijn."

 

(lees voort onder de tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Tweede eindigen is hier zeker geen schande"

Een van die piraten wordt Tadej Pogacar. De Sloveen reed een ijzersterke finale en deed met Adam Yates Wout van Aert ei zo na kraken.

 

"Ik kon de eerste versnelling van Pogacar goed volgen, maar toen Yates besloot aan te gaan, moest ik alle zeilen bijzetten om mee te zijn”, analyseert onze landgenoot de finale.

 

“Ik zat in een groep met enkele echte klimmers. Het feit dat ik hen op de klim kon volgen, toont aan dat het met de vorm wel goed zit."

 

"Ik voelde me gedurende de dag goed in orde, mede door het sterke optreden van mijn ploeggenoten."

 

"In de slotfase moest ik met mijn krachten smijten en wellicht ging dat ten koste van mijn sprint."

 

"Ik word verslagen door een sterke renner. Tweede eindigen is hier zeker geen schande.”

Ik zat in een groep met enkele echte klimmers. Het feit dat ik hen op de klim kon volgen, toont aan dat het met de vorm wel goed zit.

Wout van Aert
Gerelateerd: