Ga naar de inhoud

De ultieme schijnvertoning: basketteams doen er 6 minuten alles aan om niét te scoren, bond start onderzoek

 ma 28 maart 2022 11:35

Een schijnvertoning. In de Maltese basketbalcompetitie speelde zich afgelopen weekend een bijzonder tafereel af. Tegenstanders Depiro en Hibernians wilden allebei niet winnen op de slotdag van de reguliere competitie. Dat leverde 6 komische slotminuten op, waarin beide ploegen vooral niét wilden scoren.

Het zorgde ervoor dat de tussenstand op ruim 6 minuten van het einde (69-68) niet meer veranderde. De gokmaffia, horen we u denken? Nee, beide ploegen wilden vooral een gunstigere route in de play-offs krijgen. De Maltese basketbalbond kon overigens minder om de schijnvertoning lachen. Zij zijn een onderzoek gestart.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.