Ga naar de inhoud

Russische voetbalbond uit felle kritiek na schorsing door FIFA en UEFA: "Discriminerende maatregelen"

 ma 28 februari 2022 21:19
De Russen zullen er niet bij zijn op het WK in Qatar.

De Russische voetbalbond (RFS) heeft felle kritiek geuit op de beslissing van UEFA en FIFA om het land momenteel een wereldwijde schorsing op te leggen. Rusland zal er zo niet bij zijn op het WK voetbal in Qatar van komend najaar. "Het zijn discriminerende maatregelen", klinkt het bij de RFS.

"Deze beslissing is in strijd met de normen en principes van internationale competitie, evenals met de geest van de sport", opent de Russische voetbalbond zijn statement.

 

"Dit is discriminerend en schaadt een groot aantal atleten, coaches, medewerkers, en vooral miljoenen Russische en buitenlandse fans, wiens belangen op de eerste plaats beschermd zouden moeten worden."

 

"Dergelijke acties zorgen dan ook alleen maar voor verdeeldheid. Tot slot is het ons recht om deze beslissing juridisch aan te vechten in overeenstemming met de internationale sportwetgeving."   

 

Eerder klonk er al soortgelijke kritiek op het advies van het Internationaal Olympisch Comité IOC aan sportfederaties en organisatoren van evenementen om Russische en Wit-Russische atleten en officials niet te laten deelnemen aan internationale competities. 

 

Die beslissing werd door het Russisch Olympisch Comité ROC als onrechtvaardig omschreven, "in strijd met de regels van het IOC en vooral het Olympisch Handvest".  

Lees ook: