Ga naar de inhoud

Bisnummer Benoot, koppige vluchters en bloedstollende finish: Kuurne-Brussel-Kuurne in 4 momenten

 zo 27 februari 2022 17:09

Dan toch weer een sprinter die wint. Kuurne-Brussel-Kuurne was prooi voor topfavoriet Fabio Jakobsen, maar veel scheelde het niet of een vluchter was met de zege gaan lopen. Herbeleef de wedstrijd in vier sleutelmomenten.

1. Bisnummer van Benoot

De vroege vlucht is nog maar pas gegrepen of Tiesj Benoot duikt weer op in de frontlinie. De renner van Jumbo-Visma zorgt voor een bisnummer door opnieuw in de aanval te trekken. Op de Trieu gaat hij even solo. Benoot laat zich uiteindelijk inlopen, maar heeft wel het peloton in stukken gescheurd. Er ontstaat een kopgroep van 18 met onder meer Pidcock, Küng, Lampaert en Trentin. 

2. Trentin gaat op pad met Van der Hoorn

Het peloton maakt jacht op de kopgroep, waar enkele mannen zich laten uitzakken omdat ze niet langer in de kansen van de vlucht geloven. Trentin doet dat wél en zet door met onder meer Van der Hoorn - een overblijver van de vroege vlucht - en Küng in het wiel.

3. Koppigaards maken de finale spannend

In de eerste lokale ronde wijst alles op een massasprint, maar drie koppigaards uit de vlucht zetten toch door. Laporte, Narvaez en Van der Hoorn rijden zich de ziel uit het lijf om het peloton voor te blijven. De kilometers dalen snel, maar de voorsprong zakt maar beetje bij beetje.

4. Peloton haalt vluchters net op tijd terug, Jakobsen triomfeert

Enkele tientallen meters voor de finishlijn raast het peloton toch over de vluchters. Fabio Jakobsen en Caleb Ewan zijn een klasse sterker dan de rest. De Nederlander blijkt op de finishfoto sneller dan zijn concurrent.

Lees ook: